Eventyret over for VIF

Runar for sterke i cupsemien.

Elverum er klar for mennenes NM-finale i håndball etter å ha knust Drammen 32-17. Runar er finalemotstander etter 23-21-seier over cupaskeladd Vålerenga.

Bare det faktum at Vålerenga var i semifinalen var historisk. Klubben er den første fra 2. divisjon som har nådd lenger enn til fjerde runde. Onsdag kjempet klubbens amatørspillere hardt, men det holdt ikke mot Runar.

Runar vant til slutt 23-21 på egen parkett. Men for Vålerenga-spillerne har cupeventyret vært stort. Både i åttedelsfinale og kvartfinale vant 2.-divisjonslaget over eliteserielag, og onsdag var Vålerenga på høyde med Runar.

Eliteserielaget ledet bare 13-10 til pause, og Vålerenga kjempet hardt etter hvilen. Fem minutter før full tid sto det 21-20, men Runar-spillerne red stormen av og sikret seieren. Christoffer Rambo ble Runars toppscorer med åtte mål, mens Preben Evensen bidro med seks nettkjenninger for gjestene.

Mens det ble jevnt mellom Runar og Vålerenga, var det plankekjøring da Drammen tok imot Elverum. Gjestene viste ingen respekt for eliteserierivalen og scoret nesten dobbelt så mange mål som hjemmelaget.

Drammen-spillerne måtte finne seg i å ligge under med ti mål, 7-17, til pause. Heller ikke annen omgang ble en stor opplevelse for hjemmelaget. Lars Nordberg bidro med 10 mål for Elverum og ble kampens toppscorer.

Espen Lie Hansen og Steffen Stormo Stegavik ble mestscorende for hjemmelaget. De noterte bare 3 nettkjenninger hver.

NM-finalen mellom Elverum og Runar spilles 27. desember i Oslo Spektrum.

(NTB)