Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

England ble for sterke for Norge G17

Eventyret slutt for Norges historiske gutter. Senket av Gerrards fetter

Norge kjempet, men måtte se seg slått av vertsnasjonen.

KVARTFINALE: Bobby Duncan jubler for 1-0, mens Norges gutter fortviler. Foto: Action Images / John Clifton
KVARTFINALE: Bobby Duncan jubler for 1-0, mens Norges gutter fortviler. Foto: Action Images / John Clifton Vis mer
  • Norge - England 0-2 (0-1)

Allerede før kveldens kamp hadde Norges G17-lag skrevet seg inn i historiebøkene. Sju ganger tidligere har Norge vært i et U17-mesterskap, men aldri klart å ta seg videre fra gruppespillet.

I en tøff gruppe med Portugal, Sverige og Slovenia var Norge det dominerende laget, og gikk videre som gruppevinner. Norge spilte uavgjort mot et sterkt Portugal, og slo de to andre i gruppa.

I kvartfinalen ventet vertsnasjonen England, og søndag kveld barket de sammen i Burton.

Gerrards fetter

England har opplevd stor suksess med sine U-landslag de siste åra. Nasjonen er regjerende verdensmester med både U17- og U20-lagene sine, og mye tyder på at det gror godt bak disse igjen også.

For Englands nåværende G17-lag tok kommandoen fra start mot Norge. Med en enorm løpsvilje, hurtighet og fysikk dominerte hjemmelaget innledningsvis, og det tok ikke lang tid før scoringen kom.

Midtstopper Nathaniel Ogbeta fikk gå relativt upresset gjennom Norges banehalvdel, før han rykket forbi siste forsvarsspillet. Fra dødlinja slo han inn i feltet, og der fikk Bobby Duncan hodet på ballen. Målsniken nådde ballen før Norge-keeper Rasmus Sandberg og nikket inn 1-0.

Duncan er for øvrig fetter av Liverpool-legenden, Steven Gerrard. Spissen spiller til daglig i Manchester City, men skal være nære en overgang til Liverpool, noe som antakeligvis vil bli tatt godt imot av slekta.

Store Norge-sjanser

Etter Englands pangåpning var Norge fryktelig nære å slå tilbake på direkten.

Kun et minutt etter åpningsmålet, holdt G17-gutta på å utlikne. Målscorer fra Slovenia-kampen, Leo Cornic, fikk slått inn i feltet hvor Joshua Kitolano steg til værs. Odd-spilleren knuste motstanderen i lufta, men headingen gikk en liten meter til side for stolpen.

Også Kornelius Normann Hansen kom til en brukbar sjanse, men avslutningen ble for veik og upresis.

Arsenal-spiller avgjorde

I andre omgang skulle Norge ut og jakte utlikningen, men ble brått satt ytterligere tilbake.

Kun tre minutter etter pause sto det nemlig 2-0 til England. Duncan scoret det første, men denne gangen stilte han opp som servitør. Spissen slo 45 grader ut i feltet og ballen endte opp hos Xavier Amaechi. Arsenal-spilleren fikk en enkel oppgave med å trille ballen i hjørnet og doble ledelsen for vertsnasjonen.

Norge kjempet godt og var også nære å få en redusering. Kitolano gjorde en god kamp og 20 minutter før slutt kom han alene med keeper. Midtbanespilleren forsøkte å trille ballen forbi keeper, men en beinparade hindret scoring.

Norge skapte et par gode sjanser til, men klarte aldri å overliste Englands målvakt. G17-laget har gjort et historisk godt mesterskap, men mot England fikk eventyret en slutt.

Tidligere i dag møtte Sverige Italia i en annen kvartfinale. Den vant italienerne 1-0. Mandag spilles Belgia - Spania og Nederland - Irland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media