Eventyrlig scoring av Zlatan senket Frankrike

«Les Bleus» gikk på sitt første tap på 24 kamper.

ZLATAN FOR EN SCORING: Zlatan Ibrahimovic hamret inn vinnermålet med et vakkert volleyspark. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev/NTB scanpix
ZLATAN FOR EN SCORING: Zlatan Ibrahimovic hamret inn vinnermålet med et vakkert volleyspark. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev/NTB scanpixVis mer

• Sverige-Frankrike 2-0 (0-0)

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic var usynlig i store deler av kampen, men da superstjernen viste seg fram, var det på et lekkert vis. Det var et øyeblikks magi da spissen lå vannrett i lufta og hamret ballen i mål på hel volley, uten en mulighet for Hugo Lloris i Frankrike-målet.

- Det var et bra innlegg fra Sebastian Larsson. Jeg gjorde et liknende mål mot Island, men da med venstre, sier Zlatan til SVT.

Mario Balotelli scoret et liknende mål mot Irland i går, men det spørs om ikke scoringen til Zlatan var hakket bedre.

På overtid fjernet Sebastian Larsson all tvil, og hamret ballen i mål etter at innbytter Samuel Holmén først skjøt ballen i tverrliggeren etter et pent Sverige-angrep.

- Fantastisk kamp Sverige hadde yppet seg i store deler av kampen, og med unntak av noen sporadiske forsøk maktet ikke franskmennene å skape stort. Det som kom gjennom forsvaret hadde Andreas Isaksson god kontroll på. Like før slutt reddet han Sverige med en fin benparade da Jeremy Menez ble spilt alene igjennom.

Emir Bajrami ble igjen i garderoben etter pausen, og inn kom Christian Wilhelmsson til det som sannsynligvis var hans site landskamp. Han satte preg på kampen umiddelbart, og skapte noen gode muligheter for svenskene. Olof Mellberg og Anders Svensson spilte nok også sin siste kamp i kveld.

- Hele laget gjør en fantastisk kamp. Det var en herlig avslunting med tanke på de to kampene vi har hatt tidligere, sier Zlatan til SVT.

ENDELIG: Sverige reiste seg etter tap i de to første kampene i gruppa. Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP / NTB scanpix
ENDELIG: Sverige reiste seg etter tap i de to første kampene i gruppa. Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP / NTB scanpix Vis mer

Begge målscorerne som sørget for seier over Ukraina, Cabaye og Ménez, startet på benken for «Les Bleus» i kveld. Førstnevnte fikk seg en smell mot Ukraina. Nå må også Laurent Blanc klare seg uten viktige Philippe Mexes i kvartfinalen mot Spania etter at midtstopperen fikk sitt andre gule kort i turneringen i kveld.

Sverige best i gang Sverige startet kampen klart best, og hadde to avslutninger allerede etter fem minutter. Først stanget Ola Toivonen ballen et stykke utenfor etter å ha vunnet en duell med to franskmenn, før Larsson satte ballen rett på Lloris med hodet.

Frankrike var ubeseiret på de siste 23 kampene før kveldens kamp, men det så ikke slik ut i den første omgangen mot «Søta bror». Ola Toivonen fikk en eventyrlig mulighet til å gi svenskene ledelsen, men satte ballen i stolpen fra skrått hold etter å ha rundet Hugo Lloris i Frankrike-målet.

Det var de gulkledde som ikke hadde noe å spille for i kveld, men det så det ikke ut som på banen. Franskmennene skapte svært lite, og rotet det til for seg selv ved flere situasjoner. Den største sjansen i den første omgangen fikk Ribery da han ble flikket igjennom av Benzema. Men avslutningen fra skrått hold gikk rett på Isaksson.

Frankrike ble nummer to i Gruppe-D, og møter Spania i kvartfinalen. England møter Italia.