Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Everton broderte og finspilte

Mens Villa ble pepet ut.

(Dagbladet.no), Aston Villa - Everton 1-3: Everton hadde ikke vunnet borte siden 13. november. Og de hadde ikke slått Aston Villa på Villa Park siden april 1987. Men i dag kom borteseieren og den kom mot Aston Villa.

I 1987 ble Everton seriemestere, det gjør de nok ikke i år, men det blir uansett en strålende sesong for de blå fra Liverpool.

Etter 17 minutter kom dagens første Everton-mål. Og det kom ikke på vanlig evertonvis, etter en langpasning, kriging og banking i boksen. Det kom etter et smågenialt innlegg fra kant, løp på bakre stolpe og en liten nikk av banens minstemann Leon Osman.

Evertons nye midtbanegeneral, Mikel Arteta, styrte resten av omgangen og Everton skapte og skapte sjanser - uten å score flere mål.

- Det er nok galt å trekke fram enkeltspillere i dag, men Arteta fra fantastisk på midtbanen, sier Everton-sjef David Moyes til Sky.

Like etter pause rant imidlertid målene inn.

Først scoret utliknet Nolberto Solano for Villa etter kun 20 sekunder av omgangen. Så kom nok et skummelt innlegg inn i Villa-boksen. Tim Cahill, banens bestemann sammen med nevnte Arteta, nikket inn et nytt ledermål to minutter seinere.

Derfra og inn drev Everton med heimkunnskap. Det var brodering og finspill fra øverste fotballhylle.

PUNKTERT: Leon Osman setter inn sitt andre og Evertons tredje mål mot Aston Villa. Foto: EPA
PUNKTERT: Leon Osman setter inn sitt andre og Evertons tredje mål mot Aston Villa. Foto: EPA Vis mer

Og kampen ble punktert på nydeligste vis.

Marcus Bent fant Tim Cahill som driblet seg inn i feltet. Ballen ble slått inn til Osman som sikkert scoret sitt andre for dagen.

- Vi skapte sjanser, vi slo gode krossballer, vi varierte spillet på fantastisk vis og spillerne gjorde stort sett som jeg ba dem om, oppsummerte en storfornøyd David Moyes.

Aston Villa ble pepet av banen både til pause og fulltid.

- Etter å ha blitt utspilt i første omgang, kjeftet jeg spillerne huden full i pausen. Da vi utliknet like etterpå trodd jeg på seier, men så gir vi bort enda et djevelsk baklengsmål, sa en forbannet Villa-manager David O\'Leary.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media