Everton-fansen har valgt klubbens nye logo

Fikk stemme over disse forslagene.

FIKK BESTEMME: Everton-supporterne reagerte negativt da klubben varslet logoskifte i mai. Nå har de selv fått stemme over disse tre alternativene, og alteranativet til venstre vant med overlegent flertall av stemmene. Foto: Paul Ellis, AFP / NTB Scanpix
FIKK BESTEMME: Everton-supporterne reagerte negativt da klubben varslet logoskifte i mai. Nå har de selv fått stemme over disse tre alternativene, og alteranativet til venstre vant med overlegent flertall av stemmene. Foto: Paul Ellis, AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Everton-fansen reagerte med sinne da klubben lanserte sitt nye klubbemblem foran sesongen. De er nødt til å leve med logoen, som blant annet mangler klubbmottoet og har et nytt utseende på det tradisjonsrike tårnet, ut inneværende sesong.

For å bøte på dette fikk Liverpool-klubben laget tre nye varianter som tok hensyn til supporternes innvendinger. Over 20 000 supportere skal ifølge klubbens nettside ha kommet med sine synspunkter.

Deretter arrangerte Everton en avstemning for å avgjøre hvilken logo som skal benyttes fra og med 2014/15-sesongen.

Over 13 000 supportere ga sin stemme, og i dag kunne manager Roberto Martinez lansere vinneren - en logo som tar vare på de sentrale elementene fra den forrige logoen, men i en enda ryddigere design.

UPOPULÆR: Everton bestemte seg for at logoen til venstre måtte fornyes, og lanserte det nye alternativet til høyre i mai. Supporterne savnet særlig klubbens latinske motto.
UPOPULÆR: Everton bestemte seg for at logoen til venstre måtte fornyes, og lanserte det nye alternativet til høyre i mai. Supporterne savnet særlig klubbens latinske motto. Vis mer

Blant annet er det latinske klubbmottoet «Nil Satis Nisi Optimum» (Intet annet enn det beste er godt nok) tilbake i logoen.

- Jeg synes logoen fanger det vi var ute etter. Den har et moderne preg og kan være en global logo, men uten å ta bort de sentrale ikonene i tradisjonen til klubben. Det er veldig viktig, sier Martinez.

Spanjolen er glad for jobben som er gjort etter det upopulære logovalget tidligere i år.

- Det er viktig at klubben har hørt på fansen og kommet med noe som alle kan være fornøyde med, sier han.

VINNEREN: Dette blir altså Evertons logo fra og med neste sesong.
VINNEREN: Dette blir altså Evertons logo fra og med neste sesong. Vis mer