Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Everton følger keeper-debutanten tett

Landskampen kan bli Ørjan Nylands siste kamp i Molde.

 FORSVINNER?:  Gode og meget troverdige kilder bekrefter overfor Dagbladet at Everton er svært interessert i Nyland, men også at interessen fra flere klubber er til stede - i morgen kveld får han sin landslagsdebut. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FORSVINNER?: Gode og meget troverdige kilder bekrefter overfor Dagbladet at Everton er svært interessert i Nyland, men også at interessen fra flere klubber er til stede - i morgen kveld får han sin landslagsdebut. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

MOLDE (Dagbladet):  I morgen kveld får Ørjan Håskjold Nyland (23) A-landslagsdebuten. En god kamp kan være et steg mot en sjanse i utlandet.

Gode og meget troverdige kilder bekrefter overfor Dagbladet at Everton er svært interessert i Nyland, men også at interessen fra flere klubber er til stede.

Nyland imponerte stort som Hødd-keeper i cupfinalen mot landslagssjef Per-Mathias Høgmos Tromsø i fjor. Molde-manager Ole Gunnar Solskjær viste hvor sterk tro han har på keepertalentet da han ga ham en femårskontrakt med Molde.

- Trives her - Nå trives jeg veldig godt i Norge. Jeg har det fint i Molde, og er sikker på at jeg kommer til å utvikle meg videre der. Jeg er trygg på at Molde er rett plass for meg å være, sier Nyland selv.

Landslagssjef Høgmo er delt i synet på om Nyland bør bli i Norge eller søke seg ut om sjansen byr seg.

- Man ønsker jo at Molde skal utvikle seg til å bli best mulig og hevde seg i Europa. Samtidig er det fra landslagssynspunkt et ønske om at spillere skal utvikle seg på et best mulig nivå. Det hadde vært gøy å få keepere som igjen markerer seg på europeisk toppnivå, sier Høgmo til Dagbladet.

Drøm om utlandet Nyland legger heller ikke skjul på at han har lyst til å prøve seg i utlandet.

- En drømmer om å komme seg ut, men så må det være den rette muligheten. Vi får bare se hva som skjer, sier han.

Han hadde et treningsopphold i Everton som 18-åring i 2008. I mellomtida har han tatt stadig nye steg, og fikk et slags nasjonalt gjennombrudd i cupfinalen i fjor.

Nyland gjorde det bra i U21-EM, blant annet mot England. Og en av Evertons speidere heter Bryan King, er tidligere keeper og bor i Norge. Han vet selvsagt alt om Nylands kvaliteter.

- Jeg vil ikke si noe før cupfinalen, sier King til Dagbladet.

Fortsatt Zagreb-interesse Nylands debut mot Skottland i morgen betyr at Rune Almenning Jarstein mister sin sjanse til å markedsføre seg selv på overgangsmarkedet.

Han har takket nei til å fortsette i Viking for i stedet å jakte på det rette tilbudet fra utlandet. I sommer takket han nei til Dinamo Zagreb, men Dagbladets kilder sier at det fortsatt er et stående tilbud.

Jarstein avventer i håp om å få muligheten i England, Tyskland, Nederland eller Danmark.

- England er drømmemålet, selvfølgelig. Det er ikke sånn at det står tre-fire klubber i kø for å hente meg, så om det ender opp med Kroatia, så er sikkert det en fin løsning, det, sier han til Dagbladet.