Everton gjorde hakkemat av Sunderland i ellevill målfest

Kone med hat trick.

HAT TRICK: Arouna Koné scoret like greit hat trick da Everton satte Sunderland grundig på plass på Goodison Park. Foto: AP Photo/Jon Super
HAT TRICK: Arouna Koné scoret like greit hat trick da Everton satte Sunderland grundig på plass på Goodison Park. Foto: AP Photo/Jon SuperVis mer

• Everton - Sunderland 6-2

(Dagbladet): Everton jaktet en seier etter to skuffende resultater på rad i Premier League.

Og om de fikk sin revansj.

Everton tok først en tomålsledelse som Sunderland klarte å hente - men etter at en snau time var spilt begynte det å tære på kreftene til gjestene, som derfra hadde lite å stille opp med. Det ble scoret åtte mål på Goodison Park - der hjemmelaget ikke ga seg før det sto 6-2.

- Det var først og fremst en fantastisk kamp å se på! Vi visste at Sunderland hadde endret systemet for å gjøre det vanskelig for oss. Men bevegelsene vi gjorde da vi hadde ballen var helt spesielt. Å score seks mål - og vi kunne scoret flere - det er helt enestående. Det var spesielt, sier Everton-manager Roberto Martinez til BBC.

Øynet håp Det så mørkt ut for Sunderland da Everton tok en tidlig ledelse. Det var Gerard Deulofeu som åpnet ballet med et skudd fra ti meter etter herlig forarbeid.

Arouna Kone scoret sin første for dagen da han doblet ledelsen.

Men Sunderland hadde ikke gitt opp. Rett før pausesignalet gikk scoret Jermain Defoe, før Steven Fletcher utliknet rett etter pause.

Hat trick Så raknet det imidlertid helt.

Everton tok tilbake ledelsen etter et uheldig selvmål av Sebastian Coates. Uruguayaneren skulle beine ballen unna, men satte den istedenfor i eget nett.

Romelu Lukaku la på til 4-2, før Koné like greit scoret to mål til og fullførte hat tricket.

- Han kom godt i gang mot Watford. Han fikk en karrieretruende skade, men da han kom på mot Watford viste han at han kunne hjelpe laget og prestere. Det var et utrolig vendepunkt. Siden da har han vært veldig god, sier manager Martinez om sin hat trick-helt.

SELVMÅL: Sebastian Coates. Foto: Reuters / Carl Recine
SELVMÅL: Sebastian Coates. Foto: Reuters / Carl Recine Vis mer