Everton-helt Howard Kendall er død

Ble 69 år gammel.

DØD: Tidligere Everton-spiller og -trener Howard Kendall gikk bort lørdag. Her viser han fram årets manager-trofeet han vant i 1985.
DØD: Tidligere Everton-spiller og -trener Howard Kendall gikk bort lørdag. Her viser han fram årets manager-trofeet han vant i 1985.Vis mer

Evertons tidligere suksessmanager Howard Kendall døde lørdag. Han ble 69 år gammel.

- Han er den største manageren i klubbens historie, og han er en av de beste som noensinne har trukket Everton-trøya over hodet, skriver klubben på hjemmesiden.

Han sovnet inn på et sykehus i Stockport med de nærmeste rundt seg.

Kendall spilte på Evertons midtbane gjennom 1960- og 1970-tallet, og han ble seriemester i klubben sesongen 1969/70.

Han startet sin trenerkarriere som spillende manager i Blackburn Rovers i 1979. To år senere var han på plass som manager i Everton. Der spilte han fire kamper før han ble manager på heltid de neste seks årene.

Under hans ledelse i klubben ble det noen suksessfulle år. Everton vant blant annet FA-cupen i 1984, og sesongen 1984/85 ble klubbens store år. Da ble det seier i både den engelske eliteserien og i cupvinnercupen. Året etter ble det 2.-plass i serien for Everton, mens de ble seriemestere igjen i sesongen 1986/87. Dette er de mest suksessrike årene i Evertons historie.

Kendall var også innom andre klubber, men Everton ble hans andre hjem. I tre perioder var han manager i klubben. Sist gang var i 1997/98.

Etter et kort opphold i en gresk klubb innstilte Kendall trenerkarrieren i 1999.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram