INVESTORER: To amerikanske investorer skal være ett steg nærmere et oppkjøp av Premier League-klubben Everton. Foto: Reuters / Ed Sykes
INVESTORER: To amerikanske investorer skal være ett steg nærmere et oppkjøp av Premier League-klubben Everton. Foto: Reuters / Ed SykesVis mer

Everton kan få nye amerikanske eiere

Nærmer seg avtale.

To amerikanske investorer skal være ett steg nærmere et oppkjøp av Premier League-klubben Everton.

Flere britiske medier melder tirsdag at de tidligere eierne av baseballklubben San Diego Padres, John Jay Moores og Charles Noell, skal ha sett på muligheten for å kjøpe aksjemajoriteten siden i desember.

De siste seks ukene har duoen brukt til å gå gjennom Liverpool-klubbens regnskaper, og til å ha inngående samtaler med Evertons nåværende eiere Bill Kenwright, Robert Earl og Jon Woods. Førstnevnte er styreformann.

Ifølge rapportene skal Moores og Noell være interessert å betale 200 millioner pund, tilsvarende 2,48 milliarder kroner, for Everton-aksjene. En handel kan bli gjennomført en av de nærmeste ukene, skriver Teamtalk.

Det skal også være interesse fra andre parter.

Everton har ikke kommentert oppkjøpsryktene offentlig, men på klubbens generalforsamling i november sa direktør Robert Elstone:

- Det har aldri vært flere som har vært interessert i å investere i Everton, og styreformannen er trygg på at noe er klart i nær framtid.

Everton jobber også med å få på plass et nytt stadion.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram