Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Everton klarte ikke å ta seg forbi naborival Liverpool

WBA stilnet Everton-jubelen kvarteret før slutt.

MISSET MULIGHETEN: Everton hadde en god mulighet til å innta fjerdeplassen i Premier League, men klarte ikke å ta tre poeng mot West Bromwich. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix
MISSET MULIGHETEN: Everton hadde en god mulighet til å innta fjerdeplassen i Premier League, men klarte ikke å ta tre poeng mot West Bromwich. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

West Bromwich - Everton 1-1 (0-1)

(Dagbladet): Everton hadde muligheten til å innta den viktige fjerdeplassen i Premier League med seier over West Bromwich i kveld. Med seier ville de passere både Liverpool og Tottenham som begge har 43 poeng, men WBA sørget for at laget ble stående på stedet hvil på sjetteplass, poenget bak.

På overtid så Sylvain Distin ut til å gi bortelaget seieren da han pirket ballen i mål etter en avslutning fra Gareth Barry, men reprisen viste at han var i klar offside da skuddet gikk. Heldigvis for midtstopperen ville ballen gått utenfor om han ikke stod plassert der ballen kom.

- Vi visste det ville bli tøft. De ga aldri opp. På slutten hadde jeg en stor sjanse fra en god posisjon - det var synd at forsvaret trakk seg ut, sier Gareth Barry til BBC om situasjonen hvor scoringen ble annullert.

Stupte inn utlikning De blå har kun ett fattig tap på bortebane i Premier League denne sesongen, en statistikk som lenge ikke så ut til å være truet i kveld. Men utover i andre omgang kom WBA mer og mer inn i kampen, og fikk utteling kvarteret før slutt.

Diego Lugano var mannen som frigjorde seg på første stolpe da et innlegg fra høyre kom, og midtstopperen kastet seg fram og stupte inn utlikningen. Det var uruguayanerens første mål for klubben.

Målet ga hjemmelaget blod på tann, og like etter scoringen pådro Evertons Seamus Coleman det som så ut som en strekk på baksiden av låret, og måtte forlate banen. Til tross for forsøket maktet ikke hjemmelaget å score flere mål.

Ledelse til pause Everton tok ledelsen noen minutter før pause da en lang ball traff pannebrasken til Romelu Lukaku. Spissen sendte ballen videre til Kevin Mirallas som sendte bortelaget i føringen med en kald avslutning. Det var Lukakus femte målgivende denne sesongen.

Everton har bare sluppet inn ett mål på de siste ti kampene før pause, melder statistikkbyrået Opta, og laget fra Liverpool holdt nullen til hvilen i kveld også. West Bromwich slapp på sin side inn mål i deres ellevte kamp på de 12 siste i ligaen.

Nicolas Anelka startet kveldens kamp, til tross for at WBAs hovedsponsor kom med beskjeden om at de ikke kommer til å forlenge avtalen med klubben når den løper ut i sommer. Grunnen er at Anelka utførte en «nazi-hilsen» under en målfeiring mot West Ham.

For Everton venter naborival Liverpool på Anfield i neste serierunde.

Hele Norges coronakart