Everton-krisen fortsetter

Knust av West Bromwich i kveld.

Forrige sesong ble det en fjerdeplass og mesterligakvalifisering for Everton. Denne sesongen kan laget fort slite med å beholde plassen i eliteserien.

Liverpool-laget ligger tredje sist på tabellen etter 12 spilte kamper – med bare ti poeng.

Laget som kjempet om medalje i fjor har kun scoret fire mål. Med andre ord, Everton anno 2005/06 står ikke i stil med fjorårssesongen.

Lørdag holdt laget godt følge med vertene fram til pause. Sekunder før dommeren blåste for halvspilt tid, blåste han imidlertid for et straffespark til West Bromwich.

Nathan Ellington, som selv ble felt innenfor 16-meteren, satte straffen sikkert i mål, og sendte dermed vertene i føringen med 1-0 til pause.

Etter hvilen fortsatte West Bromwich å spille ut Everton. Gjestene fikk lite til, og de gangene de var en trussel, sto keeper Tomasz Kuszczak i veien.

I stedet var det vertene som økte ledelsen. Seks minutter ut i andre omgang doblet Neil Clement West Bromwich sin ledelse etter en corner.

Etter 69 minutter økte Nathan Ellington til 3-0 etter et godt plassert langskudd, før Robert Earnshaw fastsatte seieren til 4-0 på overtid.

FRALØPT I SERIEN: Everton ser mer og mer ut som en nedrykkskandidat i Premier League. I dag ble Mikel Artetas klubb distansert av Junichi Inamoto og West Bromwich Albion. Foto: EPA/SCANPIX
FRALØPT I SERIEN: Everton ser mer og mer ut som en nedrykkskandidat i Premier League. I dag ble Mikel Artetas klubb distansert av Junichi Inamoto og West Bromwich Albion. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

Dermed sørget West Bromwich for at de har fire lag bak seg på tabellen. Everton, på sin side, begynner det å lukte mesterskapsseriespill av. (ANB)