Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Everton leder fortsatt bykampen

- Vi vil holde presset på Liverpool.

(Dagbladet.no): Everton - Portsmouth 3-1. I et par timer i ettermiddag var Liverpool forbi Everton på målforskjell etter seieren mot Bolton. Da hadde byrivalene like mange spilte kamper.

Men Everton, som ligger en kamp foran Liverpool i programmet, sørget for å gi alle byens blå supportere en ny god dag på jobben i morgen med hjemmeseier i dagens andre kamp.

For selv om Liverpool har en kamp til gode, står det fortsatt Everton på fjerdeplassen på tabellen etter helgas runde. Og nettopp kampen om den plassen kan se ut til å bli en «best i byen»-brudulje denne våren.

- Vi ønsker å ta fjerdeplassen. Vi vet at Liverpool vant i dag, og vi ønsker å holde presset på Liverpool, sier tomålsscorer og matchvinner Yakubu Aiyegbeni ifølge PA.

- Yakubu gir oss balanse

Evertons andre målscorer, australske Tim Cahill, er imponert over sin nigerianske lagkamerat som bare kalles Yakubu, eller «the Yak» (engelsk for jakoksen) blant gutta.

- Vi jobber hardt for Yak og han arbeider hardt for oss. Hvis du gir ballen til the Yak, så scorer han. Han gir laget balanse, noe jeg synes vi har manglet de siste par sesongene. Han er brennheit, mener Cahill.

Og the Yak viste akkurat det da han ga Everton ledelsen allerede før det var spilt 50 sekunder på Goodison Park.

THE YAK STANGER INN 1-0: Det var spilt under 50 sekunder da Yakubu ga Everton ledelsen. Foto: Anna Gowthorpe, AP/Scanpix
THE YAK STANGER INN 1-0: Det var spilt under 50 sekunder da Yakubu ga Everton ledelsen. Foto: Anna Gowthorpe, AP/Scanpix Vis mer

Et helt middels frispark fra Steven Pienaar spratt forbi to forsvarere, og Yakubu Aiyegbeni lot seg ikke be to ganger mot klubben som hentet ham til England for fem år siden, og stanget inn 1-0.

Målscorer ukjent

Hvem som sto bak utlikningen blir trolig en avgjørelse for panelet som vurderer den slags. Det som er sikkert, er at den kom i kampens 38. minutt.

Det er heller ingen tvil om at Glen Johnson la et innoverskrudd innlegg fra høyresida. Jermain Defoe var kanskje eller kanskje ikke borti ballen, men Everton-keeper Tim Howard ble i alle fall usikker og slapp ballen inn ved lengste stolpe.

Everton sleit med å avgjøre før de byttet inn Andrew Johnson, som hadde startet på benken på grunn av sjukdom.

Johnson og Yakubu avgjorde

- Jeg synes Andrew Johnson utgjorde forskjellen på lagene etter at han kom inn. Pompey startet andre omgang mye bedre, og vi klarte ikke å straffe dem, så vi trengte endring. At Andrew kom inn fungerte for oss i dag, sier manager David Moyes ifølge BBC.

Ledermålet kom etter at Yakubu holdt på ballen, la tilbake til Pienaar som igjen traff Tim Cahills hode med et innlegg - og det sto 2-1.

Den definitive avgjørelsen kom etter at Johnson spilte fram Yakubu, som enkelt ristet av seg Sol Campbell og banket ballen forbi David James.

Dermed er Everton fortsatt tre poeng foran Liverpool, men de røde har altså en kamp å gå på.

YAK-FEIRING: Yakubus faste målfeiring skal visstnok være en hyllest til det nigerianske landslaget, som kalles «The Golden Eagles» - gullørnene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media