Everton legger press på Liverpool

Kan snyte erkerivalen for den viktige fjerdeplassen for andre gang på fire sesonger.

Phil Jagielkas heading i annenomgang sikret Everton tre poeng mot Reading lørdag, i den viktige kampen om fjerdeplassen og mesterligakvalifisering.

Med 1-0-seieren har Everton 47 poeng og er fire foran Liverpool, som har en vanskelig bortekamp mot Chelsea søndag.

Lykkes Everton med å snyte Liverpool for den viktige fjerdeplassen vil det være andre gangen på fire sesonger.

Aston Villa har femteplassen med 44 poeng etter 4-1 med ekte hat trick av John Carew mot Newcastle, og er fortsatt å regne med i kampen om fjerdeplassen.

Everton slet med å sette spillet i førsteomgang mot bunnlaget Reading og kunne fått en iskald kalddusj etter bare to minutter. Readings Stephen Hunt klinte til på frispark. Ballen skiftet retning og Everton-keeper Tim Howard fikk så vidt reddet.

Etter hvilen hevet Everton seg og det avgjørende vinnermålet satte Jagielka inn i det 62. minutt. Everton-spilleren headet ballen i det lengste hjørnet fra fem meter.

- Vi var ikke heldige som vant, men måtte kjempe for de tre poengene. Jeg var bekymret for at vi ikke skulle score i dag. Vi kan og vil spille bedre enn vi gjorde i denne kampen, sa Everton-manager David Moyes.

Onsdag spiller Everton mot Brann i UEFA-cupen. Da er trolig spissen Yakubu Aiyegbeni tilbake. Han var vraket fra lørdagens kamp mot Reading fordi han kom for sent hjem fra afrikamesterskapet.

GJORDE JOBBEN: Everton fikk til slutt scoringen mot Reading. Foto: AFP/SCANPIX
GJORDE JOBBEN: Everton fikk til slutt scoringen mot Reading. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

(NTB)

AVGJORDE: Phil Jagielka stanget inn vinnermålet for Everton.