Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Everton legger press på Liverpool

Kan snyte erkerivalen for den viktige fjerdeplassen for andre gang på fire sesonger.

Phil Jagielkas heading i annenomgang sikret Everton tre poeng mot Reading lørdag, i den viktige kampen om fjerdeplassen og mesterligakvalifisering.

Med 1-0-seieren har Everton 47 poeng og er fire foran Liverpool, som har en vanskelig bortekamp mot Chelsea søndag.

Lykkes Everton med å snyte Liverpool for den viktige fjerdeplassen vil det være andre gangen på fire sesonger.

Aston Villa har femteplassen med 44 poeng etter 4-1 med ekte hat trick av John Carew mot Newcastle, og er fortsatt å regne med i kampen om fjerdeplassen.

Everton slet med å sette spillet i førsteomgang mot bunnlaget Reading og kunne fått en iskald kalddusj etter bare to minutter. Readings Stephen Hunt klinte til på frispark. Ballen skiftet retning og Everton-keeper Tim Howard fikk så vidt reddet.

Etter hvilen hevet Everton seg og det avgjørende vinnermålet satte Jagielka inn i det 62. minutt. Everton-spilleren headet ballen i det lengste hjørnet fra fem meter.

- Vi var ikke heldige som vant, men måtte kjempe for de tre poengene. Jeg var bekymret for at vi ikke skulle score i dag. Vi kan og vil spille bedre enn vi gjorde i denne kampen, sa Everton-manager David Moyes.

Onsdag spiller Everton mot Brann i UEFA-cupen. Da er trolig spissen Yakubu Aiyegbeni tilbake. Han var vraket fra lørdagens kamp mot Reading fordi han kom for sent hjem fra afrikamesterskapet.

GJORDE JOBBEN: Everton fikk til slutt scoringen mot Reading. Foto: AFP/SCANPIX
GJORDE JOBBEN: Everton fikk til slutt scoringen mot Reading. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

(NTB)

AVGJORDE: Phil Jagielka stanget inn vinnermålet for Everton.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media