Everton-manager saksøker Rooney

Hevder 20-åringen løy i bok.

(Dagbladet.no): David Moyes ville bare kontrollere folk, men Wayne Rooney var en selvsikker 17-åring som gjerne svarte sjefen.

Slik var forholdet mellom supertalent og Everton-manageren før Rooney «tvunget ut av Goodison Park» og til Manchester U i 2004, skriver England-spissen i sin biografi.

Rooney-boka fører til et søksmål fra Moyes mot spissen, melder BBC Five i dag.

Langt fra sannheten

Det er spesielt påstanden om at Rooney følte seg presset ut av Everton som har fått den skotske treneren til å se rødt.

- Det er flere kommentarer, men jeg tror hovedårsaken er den om at «Moyes tvang meg vekk». Det var langt fra sannheten, sier Moyes-advokat Mel Goldberg.

Også avisa Daily Mail som trykte utdrag fra Rooneys første bok, av de fem han har avtale på, får et søksmål mot seg. Det samme gjelder forleggeren som ga ut «Min historie så langt».

- Rooney påstår også at det var tillitsbrudd, og det er også så vidt jeg vet ikke sant. Det er en påstand i boka om at ting Rooney sa til Moyes i fortrolighet neste dag havnet i Liverpool Echo. Rooney trodde at det ble lekket, men sånn var det ikke, sier Goldberg.

MILLIONAVTALE: Wayne Rooney har bare gitt ut den første av fem bøker i sin selvbiografiserie. Nå er han i trøbbel allerede. Foto: Scanpix/Reuters
MILLIONAVTALE: Wayne Rooney har bare gitt ut den første av fem bøker i sin selvbiografiserie. Nå er han i trøbbel allerede. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Overrasket

Rooney ble solgt for 27 millioner pund til United, en god avtale reint økonomisk. Advokaten sier Moyes gjorde alt han kunne for å blidgjøre sin unge spiller.

- Han er veldig overrasket og skuffet.

VIL IKKE HA DET PÅ SEG: David Moyes vil ikke at Everton-fansen skal tro at han ønsket å selge Rooney. Foto: Scanpix/Ap
VIL IKKE HA DET PÅ SEG: David Moyes vil ikke at Everton-fansen skal tro at han ønsket å selge Rooney. Foto: Scanpix/Ap Vis mer
Everton-manager saksøker Rooney