Everton-manager vant over Rooney

United-spissen må betale erstatning.

Everton-manager David Moyes er tilkjent erstatning etter anklager om «alvorlig tillitsbrudd» i Wayne Rooneys selvbiografi «My Story So Far».

Erstatningssummen er ikke kjent. Manchester United-stjernen Rooney, medforfatter Hunter Davies og utgiver HarperCollins må alle betale oppreisning til Moyes.

I boken hevder Rooney at «Moyes sto for alvorlig tillitsbrudd mot en ung spiller». Rooney mente at Moyes skulle ha lekket informasjon fra en privat samtale til pressen.

Det har Moyes benektet, og engelsk rett bestemte tirsdag at Everton-manageren har krav på erstatning.

Ifølge Moyes advokat Edward Parladorio var anklagene fra Rooney «fullstendig usanne».

- Alle som kjenner meg, håper jeg, ser på meg som en ærlig mann med integritet. Jeg ble skuffet over anklagene, og ville vise for alle at de var fullstendig usanne, sier Moyes i en uttalelse.

Evertons suksessmanager har fått både unnskyldning og erstatning, men ønsker ikke å tjene penger på saken personlig.

- Jeg har akseptert unnskyldning, men ønsker ikke å tjene penger på dette og har donert midlene til foreningen for tidligere Everton-spillere, sier Moyes.

HENGTE UT MOYES: Nå må Wayne Rooney betale oppreisning til sin gamle manager, for påstander han framsatte i sin selvbiografi. Foto: AFP
HENGTE UT MOYES: Nå må Wayne Rooney betale oppreisning til sin gamle manager, for påstander han framsatte i sin selvbiografi. Foto: AFP Vis mer

(NTB)

<B>JOBBET SAMMEN I EVERTON:</B> David Moyes og Wayne Rooney.