Everton over streken

Slo Newcastle hjemme.

(Dagbladet.no:) Everton - Newcastle 1-0. Det var tydelig at det sto mye på spill for begge lagene på Goodison Park, for oppgjøret var svært fartsfylt. Allerede etter åtte minutter burde Everton scoret.

James McFadden skjøt direkte på et frispark, og Shay Given måtte gi retur. Ingen av hjemmelagets spillere var derimot våkne, og Newcastle fikk beinet unna.

Newcastle var enda nærmere i den målløse 1. omgangen. Først lurte Alan Shearer offsidefella, men forsøket hans ble reddet på streken av James Beatti.

Minuttet etter stoppet McFadden et skudd fra Shola Ameobi med hånda på målstreken. Newcastle burde absolutt hatt straffe.

Andre hjemmeseier

2. omgangen var ikke et minutt gammel en gang, da Mikel Arteta sendte avgårde et presist hjørnespark. Joseph Yobo var et hode høyere enn noen andre, og headet kontant i mål.

Etter dette falt kvaliteten litt på Goodison. Everton var fornøyd med tingenes tilstand, og Newcastle klarte ikke skape like mye som før hvilen.

McFadden testet Given like før slutt, men keeperen reddet med en flott beinparade.

Seieren var bare Evertons andre på hjemmebane denne sesongen, og de tre poengene fraktet blåtrøyene over streken.

• I en annen kamp i dag vant Fulham 2-1 hjemme mot Bolton. Brian McBride scoret begge Fulham-målene tidlig i 1. omgang - det andre på en flott volley. Gjestene reduserte etter et selvmål av Sylvain Legwinski rett før slutt - i en kamp med hele ni gule kort.

SCORET: Joseph Yobo sørget for tre viktige Everton-poeng.