Everton skrøt på seg superstjerne

Nettbrøler i England.

(Dagbladet.no): Juan Roman Riquelme, genial playmaker og tomålscorer for Argentina i Copa America i natt.

I går trodde Everton-fansen at den 29-årige superstjernen var klar for Goodison Park.

Ikke uten grunn, supporterne hadde det fra klubbens offsielle hjemmeside. Der sto det svart på hvitt at Riquelme hadde signert. Og godt nytt spres fort.

Problemet var at det ikke var sant. Overgangen var sprøyt.

- Da vi la ut den nye hjemmesida ble noe tekst lagt ut som en test, men det ble umiddelbart fjernet etter at vi oppdaget det, sier en Everton-talsmann.

Beklager overfor fansen

Men da hadde nyheten allerede nådd alskens Everton-forum på verdenveven, til stor begeistring for de trofaste mørkeblå. På sin hjemmesida, og nå er det korrekt, gir Everton sine innleide nettutviklere skylda.

- Nå har vi snakket med de som leverer tjenestene, og vi har gitt uttrykk for skuffelse over at slik desinformasjon dukket opp. De har beklaget seg til klubben og til de Everton-supporterne som kanskje har lest saken, sier talsmannen.

KLASSISK RIQUELME: Her setter Juan Roman Riquelme inn Argentinas andre mål på frispark i natt. Foto: Scanpix/Reuters
KLASSISK RIQUELME: Her setter Juan Roman Riquelme inn Argentinas andre mål på frispark i natt. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

At fansen beit på er kanskje ikke så rart. Den tidligere Barcelona-stjernen har det siste halve året vært utleid til Boca Juniors i Argentina, på tross at han i tre år før stadig storspilte i den spanske serien med Villareal.

Helt i natt

På drøyt 100 seriekamper scoret den slepne teknikeren hele 35 mål i gult, og seinest i fjor ble det hevdet at Manchester United aktet å betale 120 mill. kroner for ham.

Riquelme ga seg på det argentinske landslaget etter VM i Tyskland i fjor, men gjorde comeback under Copa America i sommer. I natt scoret han Argentinas andre og tredje mål da 0-1 ble snudd til 4-2 mot Colombia.

Argentina har to seirer på to kamper så langt i cupen og er allerede klare for kvartfinale, før møtet med Paraguay onsdag.

VANT LIBERTADORES CUP: Riquelme sikret Boca suksess på utlån.
BEKLAGER: Everton publiserte i går en beklagelse til fansen etter signeringsglippen.