Everton slo Arsenal

Beattie kranglet inn vinnermålet.

(Dagbladet.no): I en kamp preget av pasningsfeil og harde taklinger, var det Everton som trakk det lengste strået på hjemmebane på Goodison Park.

Arsenal leverte en ganske fattig forestilling mot et hardtarbeidende Everton-lag som i store deler av kampen presset Wengers menn ut av stilen.

Men kampen bølget lenge fram og tilbake, uten at noen av lagene kom til noen klare sjanser. Det var Everton som skapte mest problemer for London-laget.

Det gikk 12 minutter før Ljungberg og Fabregas fikk en enorm dobbeltsjanse for Arsenal. Gilbert fosset fra på høyrekanten og la ballen klokt foran forsvaret til en ventende Fredrik Ljungberg. Det påfølgende skuddet gikk i keeper Martyn og i stanga. Ljungberg fikk ballen tilbake, men ballen ble klarert ut i beina på Fabregas, som satte den to desimeter utenfor.

Mest stygt

Men det var Evertons påfølgende angrep som ble stående i dommerens bok. Et oppspill endte hos James Beattie, som kranglet og løp fra Senderos og Campbell før han enkelt kunne sette ballen til keeper Lehmanns høyre side.

Og deretter skjedde ikke stort på Evertons hjemmebane. Det var mest stygt spill, etterslengere og klare pasningsfeil som satte farge på kampen. Dommer Wiley så seg nødt til å dele ut seks gule til de to lagene.

Og for å gjøre sakene enda verre for Arsenal-sjef Arsene Wenger fikk også den spanske midtbanespilleren Francesc Fabregas et direkte rødt kort, etter at han dyttet Evertons Tim Cahill i bakken på overtid i andre omgang.

ENKELT:James Beattie satte ballen enkelt til høyre for Arsenals keeper Jens Lehmann. Foto: Scanpix
ENKELT:James Beattie satte ballen enkelt til høyre for Arsenals keeper Jens Lehmann. Foto: Scanpix Vis mer

Strengt idømt av dommer Wiley foran mer enn 36 000 oppmøtte på Goodison Park.

Kan bli vanskelig

Dermed fortsetter Arsenal sin dårlige bortestatistikk. Laget står nå med 2-3-6 på blokka, og med seier idag hadde Arsenal tatt fjerdeplassen i ligaen.

Nå kan det derimot bli enda verre å komme seg opp over Champions League-streken. Tottenham møter Aston Villa hjemme på White Hart Lane senere idag, og kan vise til tre strake seire innbyrdes.

UTVIST: Francesc Fabregas fikk et strengt idømt direkte rødt på overtid i andre omgang etter at han dyttet Evertons Tim Cahill i bakken.