Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Everton sløste bort byderbyet

Effektive Liverpool med opptur på Goodison.

HELDIG OG GOD: Javier Mascherano ga Liverpool ledelsen via beinet til Joseph Yobo, som trolig blir kreditert scoringen. Steven Pienaar har all grunn til å fortvile.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
HELDIG OG GOD: Javier Mascherano ga Liverpool ledelsen via beinet til Joseph Yobo, som trolig blir kreditert scoringen. Steven Pienaar har all grunn til å fortvile.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

||| (Dagbladet): Everton - Liverpool 0-2.

Everton-manager David Moyes klaget over mangel på fremgang før dagens viktige byderby i Liverpool. Moyes' lag har fått en stygg start på årets Premier League-sesong, og i dag ble den enda verre da Liverpool stjal alle poengene på Goodison Park.

Hjemmelaget skapte mer enn mer enn nok til score på Pepe Reina, men en god spanjol og svake avslutninger hindret dem i å gjøre det.

I motsatt ende gjorde Liverpool det som skal til for å vinne tette Premier League-kamper: De utnyttet mulighetene sine.

Scoringer av Javier Mascherano (evt Yobo-selvmål) og Dirk Kuyt sørget for at et lettelsens «You'll Never Walk Alone» kunne runge over Goodison Park, og Liverpool har fortsatt drømmen om medalje i behold.

- Det var ingen stor kamp. Ikke høy kvalitet, men det viktigste er tre poeng. Forhåpentligvis kan vi ta enda noen steg fremover nå, sier Jamie Carragher.

- Vi viste karakterstyrke, mener Dirk Kuyt.

Scoret via Yobo
Liverpool hadde én stor mulighet før pause, og scoret på en annen.

Javier Mascheranos skudd fra langt hold etter tolv minutters spill hadde retning mot evigheten, men da Joseph Yobos bein endret retningen fant ballen plutselig veien forbi Tim Howard og til Liverpool-ledelse.

Bortelagets store mulighet før pause hadde Emilio Insua, som tvang en kjemperedning ut av Howard da han headet knallhardt på mål fra bare noen meters hold.

I motsatt ende av banen skjedde det mer. En positiv Diniyar Bilyaletdinov var involvert i mye, men det var Jô som hadde to baller i nettet - begge korrekt annullert for offside.

Nevnte Jô burde sammen med Marouane Fellaini ha sørget for Everton-utlikning på en av de mange sjansene hjemmelaget skapte før pause, men det lyktes han ikke med.

Reina reddet
Liverpool hevet seg noe etter hvilen, men det var fortsatt Everton som sto for de største sjansene.

Fellaini holdt for eksempel på å rive av seg deler av det store håret etter 70 minutter, da Pepe Reina vartet opp med en dobbel klasseredning.

Først tok spanjolen headingen fra Tim Cahill, så hindret han returen fra Fellaini, og målvakten var hovedgrunnen til at Liverpool beholdt nullen enda litt til.

Og like etter sikret bortelaget seieren.

Joseph Yobo var uheldig ved 0-1, og var ikke særlig mer heldig da han misset med klareringen rett foran Steven Gerrard. Tim Howard tok det første skuddet fra Riera, men klarte ikke holde.

Dirk Kuyt luktet returen, og satte inn Liverpools andre.

«Going down», sang de røde på tribunen. Everton er i det minste nødt til å begynne å sette sjansene sine om ikke den spådommen skal bli virkelig.

SLØSTE: Marouane Fellaini og de andre Everton-angriperne hadde flust med sjanser, men maktet ikke å utnytte dem.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
SLØSTE: Marouane Fellaini og de andre Everton-angriperne hadde flust med sjanser, men maktet ikke å utnytte dem.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media