Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Everton snudde 0-1 til 2-1 mot Manchester City

Mens West Ham sank til jumboplass etter uavgjort mot Blackburn.

Foto: AP Photo / Tim Hales
Foto: AP Photo / Tim Hales Vis mer

(Dagbladet): Everton snudde 0-1 til seier hjemme mot Manchester City.

Yaya Toure sende de lyseblå i ledelsen i den første omgang, men scoringer av Sylvain Distin og Leon Osman sørget for tre poeng til hjemmelaget.

- Det var en utrolig kamp. Vi scoret og hadde sjanser til å score flere, men vi konsentrerte oss ikke i 90 minutter og ble hard straffet for det. De (Everton) spile lange baller hele tiden og scoret to ganger. Vi hadde store muligheter selv, men vi var egoistiske. I fotball har man ikke råd til å være egoistisk, sa City-manager Roberto Mancini etter kampen ifølge BBC.

Det betyr at Tottenham og Liverpool kan knappe forspranget til City hvis de slår henholdsvis Blackpool og Fulham.

City står med 62 poeng etter dagens tap, mens både Spurs og Liverpool har 55 poeng.

West Ham på jumboplass West Ham trengte tre poeng hjemme mot Blackburn, men klarte bare å ta ett poeng mot Morten Gamst Pedersens lag.

Jason Roberts ga gjestene ledelsen ti minutter ut i kampen, men Thomas «der Hammer» Hitzelsperger utliknet tolv minutter før full tid.

Foto: AFP Photo / Paul Ellis
Foto: AFP Photo / Paul Ellis Vis mer

«The Hammers» skapte flere store muligheter i sluttminuttene, og Robbie Keane bommet på den største av dem alle.

Den innleide spissen trengte bare å styre ballen i nettet da den ble spilt inn , men fra tre meters hold bommet han på ballen.

Det ser dermed stygt ut for London-laget. De er tre poeng bak sikker plass, og er trolig avhengig av å vinne sine siste tre kamper.

- Vi spilte bra i dag og skapte mange muligheter. Det er egentlig en god oppsummering av sesongen vår. I hver kamp har vi skapt mange, mange sjanser uten å score. Vi fikk i det minste ett poeng, og hvis vi fortsetter å spille som dette i de siste to kampene så tror jeg vi kan sikre plassen, sa West Ham-manager Avram Grant.

Newcastle reiste seg Newcastle tok tre poeng hjemme mot Birmingham etter to scoringer i den første omgangen. Gjestene ble redusert til ti menn etter halvtimen da Liam Ridgewell fikk rødt kort for en forseelse inne i feltet.

Shola Ameobi var sikker fra straffemerket, og like før pause økte Steven Taylor ledelsen med et hodestøt.

Lee Bowyer reduserte for Birmingham, men gjestene klarte aldri å utlikne.

Selvmål reddet Sunderland Sunderland tok ledelsen mot Bolton på overtid av første omgang da Boudewjin Zenden sendte vertene i ledelsen.

Foto: AFP Photo / Glyn Kirk
Foto: AFP Photo / Glyn Kirk Vis mer

Ivan Klasnic satte inn utlikningen tre minutter før full tid, og det så ut til å gå mot poengdeling.

På overtid scoret imidlertid Zat Knight selvmål, og sørget for det med tre viktige poeng for Sunderland. De er nå 9 poeng bak nedrykksplassen.

Foto: AP Photo / Jon Super
Foto: AP Photo / Jon Super Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media