JUBLET FOR TIDLIG: Clint Dempseys skudd via Sylvain Distin så ut til å avgjøre kampen til Tottenhams fordel, men Everton slo grusomt tilbake på overtid. Foto: SCANPIX/AFP/ADRIAN DENNIS
JUBLET FOR TIDLIG: Clint Dempseys skudd via Sylvain Distin så ut til å avgjøre kampen til Tottenhams fordel, men Everton slo grusomt tilbake på overtid. Foto: SCANPIX/AFP/ADRIAN DENNISVis mer

Everton snudde 0-1 til 2-1 på overtid

Jelavic helten da Tottenham ble senket av sluttspurt.

(Dagbladet): Everton - Tottenham 2-1.

Tottenham så ut til å ha tre sterke bortepoeng i lomma etter at Clint Dempsey noe heldig satte inn 1-0 i andre omgang på Goodison Park, men en sjokkspurt av hjemmelaget ga Everton-seier i nestentoppkampen i kveld.

Spurs skulle bare kontrollere inn seieren basert på Dempseys forsvarerstyrte skudd over Tim Howard, men på overtid glapp det fullstendig.

- Det er vanskelig å svelge, vi fortjente ikke dette. Vi så det rett og slett ikke komme, sier Tottenham-manager André Villas-Boas, ifølge BBC.

Jelavic helt
Selvfølgelig var det Spurs-floppen Steven Pienaar som stanget inn utlikningen knallhardt i det 90. minutt, og vondt ble til verre for de tilreisende da Nikica Jelavic utnyttet en narkoleptisk William Gallas inne i Tottenham-feltet.

Jelavic lurte seg inn bak ryggen til franskmannen da innlegget kom fra høyre, og sendte David Moyes ut på en gledesrunde med en sikker avslutning i det 93. minutt.

Tar fjerdeplassen
Det var vel heller ikke ufortjent, Tottenham var kanskje best etter pause, mens Everton styrte det meste de første 45.

- Det var det rette utfallet. Vi havnet under 0-1 etter å ha spilt veldig godt, men innsatsen og viljen spillerne viste var fantastisk. Da vinådde det 90. minutt så det ikke ut til å bli vår dag, men all ære til guttene som fortsatte å jobbe, sier de blås manager David Moyes.

Toffees passerer dermed Tottenham på Premier League-tabellen, og inntar den viktige fjerdeplassen med 26 poeng og bedre målforskjell enn de liljehvite.