Everton snytt for straffespark

Det ble bare nesten for begge lagene som måtte nøye seg med poengdeling.

BEHOLDER HAN PLASSEN?: Jelavic spilte ikke sin beste kamp for Everton og med både Aruna Kone og Gerard Delufoeu i køen bak må kroaten begynne å score mål for Everton. REUTERS/Rebecca Naden
BEHOLDER HAN PLASSEN?: Jelavic spilte ikke sin beste kamp for Everton og med både Aruna Kone og Gerard Delufoeu i køen bak må kroaten begynne å score mål for Everton. REUTERS/Rebecca NadenVis mer

(Dagbladet): Kampen mellom Cardiff og Everton kan summeres opp i ett ord: nesten.

For det ble bare nesten for begge lagene.

Etter 16 minutter vartet Tim Howard opp med en god redning etter et innlegg som gikk rett på amerikaneren. Uheldigvis for Cardiff hindret veteranen i Everton-buret en tidlig hjemmescoring.

Snytt for straffespark Etter det som kan beskrives som et gjesp av en førsteomgang ble det endelig liv i de 27 344 oppmøtte tilskuerne på Cardiff City Stadium etter 41 minutter. Leighton Baines kom seg innenfor 16-meteren før Gary Medel meiet ned briten som er ønsket av Manchester United. Men dommer Anthony Taylor, som sto godt plassert, var ikke interessert i å blåse straffe. Everton snytt for et soleklart straffespark. Merkelig avgjørelse av kamplederen.

Kampens høydepunkt kom rett før pause da Jelavic headet på mål fra sju meter. Ballen skiftet redning i Cardiff-forsvarer Ben Turner og Marshall i  Cardiff-målet måtte gjøre et kromspring for å få en hånd på ballen. Fantastisk reaksjonsredning fra skotten.

Hjemmelaget begynte andreomgangen best men Jelavic var først frempå etter hvilen etter 51 minutter. Kroaten ble spilt gjennom av Ross Barkley men avslutningen med utsiden av foten fløy over mål.

Nesten for Bellamy Cardiff var nærmest mål etter 61 minutter da Craig Bellamy kom seg alene gjennom forsvaret til Everton. Men et dårlig touch forbi Howard gjorde at ballen gikk over linja til utspark. En god sjanse for vertene. 

Etter 86 minutter fikk 19-åringen Gerard Deulofeu sin debut i Premier League. Spanjolen, som er på utlån fra Barcelona, fikk til en avslutning, men skuddet var ingen trussel for Marshall og Cardiff.

Da Taylor blåste i fløyta stod det 0-0 på resultattavla og begge lagene måtte nøye seg med ett poeng fra oppgjøret i Wales.

SPISSDILEMMA: Evertons manager Roberto Martinez måtte se at det offensive spillet sviktet mot Cardiff. Det kan bety at 19 år gamle Gerard Deulofeu kan få spilletid utover høsten for Toffees. REUTERS/Rebecca Naden
SPISSDILEMMA: Evertons manager Roberto Martinez måtte se at det offensive spillet sviktet mot Cardiff. Det kan bety at 19 år gamle Gerard Deulofeu kan få spilletid utover høsten for Toffees. REUTERS/Rebecca Naden Vis mer