Everton snytt for to mål i kalas-kamp

Fotballfest da Newcastle kom på besøk.

GOD IGJEN: Leighton Baines satte inn det første målet i en herlig kamp på Goodison Park. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
GOD IGJEN: Leighton Baines satte inn det første målet i en herlig kamp på Goodison Park. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Everton - Newcastle 2-2.

Innbytter Demba Ba reddet et poeng for Newcastle mot Everton i siste minutt i kveld, men det er dommer Mike Jones og hans ene assistent som må tåle kjeft etter en strålende fotballkamp på Goodison Park.

Assistenten på bortelagets side etter pause avvinket ett Everton-mål for en offside som ikke eksisterte, og fikk deretter ikke med seg at Victor Anichebes heading sendte ballen klart over streken ti minutter før slutt.

Anichebe trodde likevel han hadde ordnet 2-1-seier da han scoret tre minutter før full tid, men Demba Bas andre for kvelden sørget for uavgjort i fyrverkeriet på Merseyside.

- Det var en god måte å svare på, jeg ville bare vise kvalitetene mine og vise at jeg fortjener å spille. Jeg håper de som bestemmer så det, sier Ba på TV 2 etter kampen.

En gullklump av en 90-minutter.

Høyt tempo hele veien
Oppgjøret på var underholdende fra første minutt, og Everton var suverene før pause.

BRA INNHOPP: Demba Ba ble benket fra start, men slo tilbake med to scoringer da han kom inn etter pause. Foto: SCANPIX/AFP/ PAUL ELLIS
BRA INNHOPP: Demba Ba ble benket fra start, men slo tilbake med to scoringer da han kom inn etter pause. Foto: SCANPIX/AFP/ PAUL ELLIS Vis mer

Nikica Jelavic fikk en scoring korrekt annullert for offside tidlig i kampen, men hjemmelaget fikk uttelling etter et kvarter.

Leighton Baines, en av banens beste, kombinerte fint med Steven Pienaar, skar inn fra venstre og dunket ballen i det motsatte hjørnet.

Dessverre for Everton lyktes ikke laget med å utnytte det massive overtaket før pause.

Fyrverkeriet fortsatte
For Newcastle-manager Alan Pardew satte inn Demba Ba i pausen, og fikk betalt etter bare fire minutters spill.

Ba ble spilt gjennom etter en stygg feil i hjemmelagets forsvar, og plasserte ballen forbi en noe treg Tim Howard i mål.

Newcastle var bedre med etter hvilen, i en kamp som fortsatte i vilt tempo. Likevel kom Everton nærmest vinnermålet - noe de ble snytt for av dommer Mike Jones og hans assistent på Newcastles banehalvdel.

Marouane Fellaini var i beste fall hårfint offside da han satte inn det han trodde var 2-1 etter en times spill, trolig var han ikke offside i det hele tatt, men dommerfeilen knappe ti minutter før slutt var enda styggere.

FINT ØYEBLIKK: De 96 ofrene for Hillsborough-tragedien ble hedret på Goodison Park før avspark. Foto: SCANPIX/AP/Clint Hughes
FINT ØYEBLIKK: De 96 ofrene for Hillsborough-tragedien ble hedret på Goodison Park før avspark. Foto: SCANPIX/AP/Clint Hughes Vis mer

Victor Anichebe headet ballen via tverrligger og inn, den var tydelig over linja,viste reprisene, men assistentdommeren som så offsiden som ikke var, så ikke målet som burde vært.

Så vendte altså Anichebe bort en forsvarer og passet inn 2-1 like før full tid, men den ville jubelen på tribunene skulle ikke vare lenge.

Shola Ameobi brystet nydelig gjennom kollega Demba Ba i aller siste minutt, og Ba pirket inn sitt andre mål på en omgang.

Dermed endte det 2-2.

FAKTA

Everton — Newcastle (1-0)
Mål: 1-0 Leighton Baines (15), 1-1 Demba Ba (49), 2-1 Victor Anichebe (88), 2-2 Ba (90).
33.000 tilskuere.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer