Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Everton-speider så Brann til han ble brun

Premier League fjerde beste lag tar vestlendingene på alvor.

• Direkte på Dagbladet.no kl. 20: Brann - Everton

(Dagbladet.no): Everton-sjef David Moyes så RBK sjokkere Chelsea på Stamford Bridge. Og siden Brann er norske seriemestere har han overlatt lite til tilfeldighetene foran kveldens match i Bergen.

- Vi har sett dem så mye vi kan på DVD, og sjefsspeideren min har fått en fin brunfarge. Han reiste til treningsleiren deres i La Manga. Det ser ut som de har en britisk spillestil, sier Moyes til The Independent.

Topptrente briter

Brann har ikke spilt en offisiell kamp siden november, den skotske treneren velger å ikke se på det som en fordel for Liverpool-klubben.

- Jeg vet ikke. Det er vanskelig å bedømme hvor gode de kommer til å være, så vi må konsentrere oss om oss selv. Vi er topptrent og i god form, sier Moyes.

Da ser han bort fra at playmaker Mikel Arteta er skadd. Heller ikke Thomas Gravesen eller Steven Pienaar er friske nok til å spille. Kanskje er det nettopp derfor han tilga Yakubu forsinkelsen fra Afrikamesterskapet.

Den nigerianske toppscorereren starter mest sannsynlig mot Brann, og Moyes legger press på spissen.

SJEFEN OG KEEPEREN: David Moyes hadde med seg USA-keeper Tim Howard på pressekonferansen i Bergen i går kveld. Everton tror de vinner, men regner ikke med lett match mot Brann.
SJEFEN OG KEEPEREN: David Moyes hadde med seg USA-keeper Tim Howard på pressekonferansen i Bergen i går kveld. Everton tror de vinner, men regner ikke med lett match mot Brann. Vis mer

- La oss håpe at han føler at han må bevise noe ekstra. Han har skuffet oss, sier Moyes.

Kan vinne Uefacupen

Tidligere har Everton-sjefen antydet at serien er viktigst, pengene fra en 4. plass og Champions League neste år prioriteres framfor Uefacupen.

- Vi har god nok stall til å vinne Uefacupen og kvalifisere oss til Champions League. Hvis vi ønsker å oppnå noe som helst er kamper som denne veldig viktig, sier Everton-sjefen.

- Vi trenger å holde nullen i den første kampen. Klarer vi det har vi en stor sjansen til å gå videre til neste runde.

Everton-stopper Phil Jagielka tror Brann har konsentrert seg om de blå fra Liverpool i tre måneder, og regner med tøff motstand fra kaptein Eirik Bakke og Brann-mannskapet.

Men ikke verre enn at Everton vinner i Bergen.

Skal lede før returen

image: Everton-speider så Brann til han ble brun

- De synes sikkert det er spennende at de møter et Premier League-lag, og de kommer til å være klare for oss. Vi må bare være profesjonelle. Vi har spilt godt i Europa, og er trygge på stallen vår når vi spiller Uefacup. Vi tror at vi kan reise tilbake til Goodison Park med en god ledelse før den andre kampen, sier Jagielka ifølge The Scotsman.

PS! Everton-manager Moyes avviser på klubbens hjemmeside at han noensinne har vært interessert i å kjøpe Brann-måljeger Thorstein Helstad.

- Men jeg respekterer målstatistikken hans og det han har gjort, sier Moyes.

SKAL HA LEDELSE: Phil Jagielka har kravet klart foran returen i Liverpool om to uker.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media