Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Everton-spillerne nekter å snakke om Champions League etter nok en seier

- Vi tar én kamp av gangen.

 I FORM:  Ross Barkley ble den store helten i oppgjøret mot Swansea. Foto: Rebecca Naden / REUTERS / NTB Scanpix
I FORM: Ross Barkley ble den store helten i oppgjøret mot Swansea. Foto: Rebecca Naden / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

•Swansea - Everton  1-2 (0-0)

(Dagbladet): Everton har vist seg som en real utfordrer til Champions League-plass i årets sesong. Før oppgjøret mot Swansea hadde blåtrøyene ni strake kamper uten tap, tross kamper mot Liverpool. Arsenal, Manchester United og Tottenham.

Og den imponerende statistikken fortsatte mot Michael Laudrups menn. Everton klatret opp på fjerdeplass etter dagens seier. Men spillerne ville ikke snakke om Champions League:

- Vi må bare ta en kamp av gangen. Men vi spiller veldig godt om dagen, sier Seamus Coleman.

- Vi fortjener mye skryt etter en tøff kamp. Det var ikke lett å holde konsentrasjonen i dag, du må være hundre prosent fokusert hele kampen. Men vi kan ikke snakke om en plassering blant de fire beste ennå, sier manager Roberto Martinez.

Brennheit Det ble Evertons dag. Og unggutten Ross Barkley viste igjen hvorfor han er et av Premier Leagues aller største talent. Everton fikk et frispark fra tjue meter mot slutten av kampen på stillingen 1-1, og Barkley var ikke vanskelig å be. Han sendte i veien en suser som gikk rett i netttaket. En helt perfekt avslutning.

- Engelsk fotballs vidunderbarn nummer én leverer igjen, skrek TV2-kommentator på direkten.

 TØFFE DUELLER:  Det var en hard kamp om midtbanen i oppgjøret. Her er Evertons Bryan Oviedo i duell med Pablo Hernandez. Foto: Nick Potts / AP / NTB Scanpix
TØFFE DUELLER: Det var en hard kamp om midtbanen i oppgjøret. Her er Evertons Bryan Oviedo i duell med Pablo Hernandez. Foto: Nick Potts / AP / NTB Scanpix Vis mer

Også lagkameratene var imponert over prestasjonen:

- Vi ser det hver dag på trening.  Han er et rått talent, og en flott fyr, så det er godt å se at Barkley får det ut i kamp, sa Coleman, før manageren fulgte opp:

- Jeg er stolt. Det er et herlig mål. Barkley blir bare bedre og bedre for hver kamp . Han er virkelig en diamant i England.

Klønete Det var en sjansefattig første omgang i oppgjøret. Men det den første omgangen manglet, fikk vi virkelig tilbake i den andre .

Coleman varmet i den  kalde desemberkvelden i Wales. Høyrebacken fikk ballen, dro seg inn i banen, og leverte en herlig avslutning. Backen limte ballen i krysset på langskuddet, helt utakbart for Swansea-keeperen.

- Det var en tøff kamp. Heldigvis greide vi å vinne. Målet mitt var veldig fint. Det er alltid deilig å score for Everton, men endelig var det et langskudd, flirte Coleman etter kampen.

Men Everton var ikke lenge i paradis. Swansea brukte fem minutter på å svare.

 ELEGANT:  Ross Barkley rettet opp sin egen innsats med et herlig mål. Foto: Rebecca Naden / REUTERS / NTB Scanpix
ELEGANT: Ross Barkley rettet opp sin egen innsats med et herlig mål. Foto: Rebecca Naden / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

Tiendalli lurte på bakre stolpe og pirket inn et innlegg fra Routledge.  Men Swansea-spilleren fikk ikke godkjent sitt første mål i Premier League. Ballen gikk via Oviedo, og reprisen viste at ballen hadde gått på feil side av stengene  uten touchen.

Men det hjalp så lite, Barkleys frisparkperle reddet dagen for Liverpool-laget.

- Vi fortjente ikke å tape denne kampen. Everton var fornøyd med uavgjort, men så fikk de et heldig frispark. Det er litt urettferdig, men Everton er et godt lag, og i dag hadde de marginene på sin side, sier Michael Laudrup.