Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Everton-tapene styrker Brann til seriestart

Og årets mål? To gull og en plass i Champions League-gruppespillet.

(Dagbladet.no) Selv om Brann gikk på ett hederlig og ett flaut tap for Everton denne måneden, legger ikke trener Mons Ivar Mjelde lista lavere.

Tvert imot.

Lista Brann-spillerne skal hoppe over denne sesongen ligger høyere enn noen gang.

- Du blir sjelden bedre en målsettingen din. Derfor er det viktig at den er høy, så lenge den er realistisk, sier Mjelde til Dagbladet.no.

- Realistiske mål

Under årsmøtet i sportsklubben i går kveld presenterte han de tre sportslige målene de regjerende seriemesterne skal strekke seg etter:

Seriegull, cupgull og en plass i Champions League-gruppespillet.

- Dette er egentlig ikke noe nytt, for etter sølvet i 2006 hadde vi som mål å bli nummer én i 2007. Vi har tatt med spillerne på råd, og endte opp med disse målene, sier Mjelde.

UT I EUROPA IGJEN: Til sommeren skal Brann spille Champions League-kvalifisering. Og målettingen er soleklar: De skal til gruppespillet. Foto: REUTERS
UT I EUROPA IGJEN: Til sommeren skal Brann spille Champions League-kvalifisering. Og målettingen er soleklar: De skal til gruppespillet. Foto: REUTERS Vis mer

- For oss er det realistisk å ha mål om å være minst like gode som i fjor. Og når vi skal spille Champions League-kvalik, da er det helt naturlig å satse på å gå videre.

Tidligere spissing

Mjelde er mer opptatt av arbeidet som skal gjøres for at Brann skal nå målene, enn ordlyden i selve målsettingen.

- Det er arbeidsoppgavene som er viktigst, men hva vi skal gjøre for å klare dette, det holder vi internt. Men, uansett hva omverdenen gjør og sier må vi holde fokus på det vi holder på med i hverdagen.

- Hvor står dere nå, sammenliknet med samme tid i fjor?

- Fysisk sett og prestasjonsmessig ligger vi foran fjoråret. Vi har også en større trygghet i laget. På grunn av kampene mot Everton har vi spisset formen litt tidligere.

Dermed ligger bergenserne bedre an i forhold til å kapre vårpoeng enn de gjorde i fjor. Da vant de bare tre av de sju første kampene.

- For å nå målene våre må vi være bedre på alt. Det som holdt i fjor er ikke godt nok i år, sier Mjelde.

image: Everton-tapene styrker Brann til seriestart
TIDLIG SPISSING: Mons Ivar Mjelde har sørget for å få Jan Gunnar Solli & Co. tidlig i form, med tanke på UEFA-cupkampene. Det holdt ikke helt der, men det kan vise seg å være avgjørende når serien starter.
LÆREPENGE: Brann-gutta fikk seg en solid lærepenge i oppgjørene mot Everton i UEFA-cupen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media