Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Everton vant med én mindre i en time

Spurs skuffet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Tottenham - Everton 0-2. Det var en hel time igjen av kampen da Everton ble redusert til ti spillere.

Men det klarte ikke Tottenham å utnytte.

Klubben som i fjor kanskje bare var en matforgiftning unna Champions League, mistet grepet og ble hardt straffet av Everton etter pause. Og de har nå bare tre poeng etter sesongens tre første kamper.

Skudd i egen tverrligger

Everton skapte nesten mer trøbbel for seg selv i starten av kampen enn de problemene Tottenham ga gjestene.

Halvveis i 1. omgang holdt Gary Naysmith på å score et selvmål som hadde blitt en klassiker. Etter et langt innkast falt ballen ned på bakre stolpe, og en relativt umarkert Naysmith klinte til - mot eget mål.

Ballen gikk via tverrliggeren og over, og Everton slapp med skrekken.

Hjemmelaget hadde mest ball, men slet med å komme til de helt store sjansene. Everton satte fart når de vant ballen, og var litt halvgiftige på overganger.

SCORET IGJEN: Andy Johnson scoret sitt andre for sesongen. Foto: AP
SCORET IGJEN: Andy Johnson scoret sitt andre for sesongen. Foto: AP Vis mer

32 minutter inn i kampen ble oppgaven plutselig tyngre for blåtrøyene. Kevin Kilbane pådro seg sitt andre gule kort, og ble sendt i garderoben av dommer Mark Halsey.

Avslutningene til begge lag manglet det lille ekstra de første 45 minuttene, og det meste endte utenfor stengene.

Tatt på senga

Hjemmebanefordel og én mann mer til tross, det var gjestene som fikk overtaket etter hvilen.

Sju minutter inn i omgangen sendte Mikel Arteta et frispark inn i feltet. Ballen ble stusset til bakre stolpe, og Calum Davenport ble tatt på senga og dyttet ballen i eget mål.

Ikke like spektakulært som Naysmiths nesten-selvmål, og han hadde også Joseph Yobo bak seg, så han kunne ikke la ballen gå heller.

Etter scoringen satset Spurs mer offensivt, i hvert fall på papiret. Jermain Defoe kom inn for Young-Pyo Lee, og sammen med Dimitar Berbatov og Robbie Keane, dannet han dermed en angrepstrio.

Likevel fortsatte Everton å presse Spurs bakover på banen i perioden etter Davenport-selvmålet.

66 minutter inn i kampen kastet Andy Johnson seg fram på et innlagg fra Phil Neville, og doblet Evertons ledelse. Paul Robinson rakk ikke reagere i Tottenham-målet, på skuddet fra kloss hold.

Første seier siden 1985

Tottenhams forsøk på å hente inn denne ledelsen var helt til de siste minuttene preget av mer desperate forsøk enn en virkelig plan, og de klarte sjelden å trenge gjennom det hardtarbeidende Everton-forsvaret.

Spurs skapte noen nestensjanser på dødballer, men Everton-seieren var aldri truet - til tross for at hjemmelaget presset kraftig mot slutten.

Halvannet minutt før slutt prøvde Keane seg med et hælspark på et innlegg fra Aaron Lennon, men ballen gikk like utenfor.

Dermed vant Everton på White Hart Lane for første gang i serien siden 1985.

De har nå sju poeng på de tre første kampene, noe de bare har klart en gang tidligere de siste 13 åra.

Debatt

Hvem tror du kommer høyest på tabellen av Tottenham og Everton denne sesongen?