Everton vil ha spilleren fansen hetset

Bekrefter Barton-interesse.

(Dagbladet.no): Joey Barton sprakk og trakk ned shortsen da han ble sjikanert av hjemmepublikum på Goodison Park i september.

Episoden kostet Barton ei bot på 25 000 kroner. I dag bekrefter Everton-sjef David Moyes at han vil kjøpe 24-åringen fra Manchester City.

- Jeg kan bekrefte at vi har rettet en forespørsel mot Joey Barton. Dessverre har Manchester City gjort det klart at han ikke er til salgs. Vi respekterer ønsket til klubben og Stuart Pearce, sier Moyes til Evertons hjemmeside.

Spørsmålet er om City-manager Pearce kan si nei, hvis budet blir høyt nok. Barton har en kontraktsklausul som utløser et salg dersom et bud overstiger omlag 60 millioner kroner.

- Dette er ikke Joey Bartons klausul. Det er Manchester Citys, og de la den gladelig inn. Hvis en klubb tilbyr 5,5 millioner pund så har Joey rett til å snakke med klubben, hvis han ønsker det. Eller han kan la være, hvis han ønsker det, sier Barton-agent Willie McKay til BBC Sport.

Barton er oppvokst i Liverpool og var Everton-supporter som guttunge. Midtbanespilleren har imponert mange i Premier League denne sesongen, og skal være aktuell for det engelske landslaget.

Tidligere var Barton mest kjent for sitt temperament - også utenfor banen.

Sommeren 2005 havnet han i bråk med en 15-åring i Thailand. Et halvt år før stumpet han en glødende sigar i øyet på en lagkamerat.

Everton-fansens hetsing av Barton skyldes spillerens lillebror Michael, som ble fengslet etter et øksedrap i Liverpool i 2005.

DRO NED BUKSA: Joey Barton reagerte på tilropene med å trekke ned shortsen sin da City møtte Everton i høst. Her i duell med Tim Cahill (t.v).