FLAU: Everton sliter både i Premier League og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Foto: NTB Scanpix
FLAU: Everton sliter både i Premier League og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Foto: NTB ScanpixVis mer

Everton - Atalanta 1-5:

Everton ydmyket på eget gress

Også Arsenal slet.

Everton sliter både i Premier League og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta.

Foran et tynt besatt Goodison Park fikk Everton-manager David Unsworth se at gjestenes Bryan Cristante gjorde mål etter 12 og 64 minutter.

Ledelsen kunne på det tidspunktet vært større hadde ikke Alejandro Gomez bommet på straffe kort etter pause.

Spanjolen Sandro Ramírez ga blåtrøyene nytt håp med sin flotte redusering til 1-2 etter 71 minutter. Det var hans første mål for Everton, men det ble ikke flere scoringer for hjemmelaget.

I stedet økte gjestene til både 3-1 og 4-1 ved nederlandske Robin Gosens og danske Andreas Cornelius helt mot slutten av kampen. Cornelius satte også inn det femte målet med hodet.

Dermed har Everton sluppet inn 15 mål på fem kamper i europaligaen.

Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen hjemme mot Apollon Limassol.

Lyon hadde på sin side ingen problemer med å slå Apollon Limassol fra Kypros med 2-0. Mouctar Diakhaby og Nabil Fekir scoret målene med tre minutters mellomrom i 1. omgang. Mariano Díaz økte til 3-0 etter 67 minutter, mens Myziane Maolida fastsatte sluttresultatet til 4-0.

Både Lyon og Atalanta er klare for cupspillet over nyttår. De to møtes i kamp om gruppeseieren i siste runde.

Arsenal-blemme

Arsenal røk overraskende 0-1 for Köln i europaligaen torsdag, men fikk samtidig hjelp og er videre til utslagsrundene over nyttår.

Et straffespark avgjorde kampen i Köln. Sehrou Guirassy satte ballen i mål etter at han selv hadde blitt stoppet med ulovlige midler av Arsenal-forsvarer Mathieu Debuchy.

Da var det spilt en drøy time av kampen.

Arsenal-manager Arsène Wenger sendte et svært reservespekket lag på banen i torsdagens kamp. Samtlige elleve som startet sist lørdagens London-derby mot Tottenham fikk hvile.

Poeng kunne det likevel blitt. Francis Coquelin var nærmest scoring for londonerne da han traff stolpen med et godt skudd.

Tross torsdagens tap er Arsenal sikret plass i cupspillet etter at den andre kampen i gruppe H, mellom Røde Stjerne og BATE Borisov, endte 0-0.

Arsenal er gruppevinnere uansett utfall i siste runde. Köln og Røde Stjerne har seks poeng hver i kampen om annenplassen, mens håper også lever for BATE Borisov. Hviterusserne er kun poenget bak.

Birk Risa så hele torsdagens kamp på Köln-benken.

FCK-smell

Benjamin Verbic scoret et vakkert mål, men FC København klarte likevel ikke utnytte den første matchballen i jakten på europaliga-avansement torsdag.

Bortekampen mot russiske Lokomotiv Moskva endte med 1-2-tap. Jefferson Farfán scoret begge hjemmelagets mål.

– Vi leverte en meget god bortekamp mot det som i øyeblikket er Russlands beste lag. Jeg er spesielt fornøyd med at vi viste sterk mentalitet etter at vi kom under, selv om vi er i en vanskelig situasjon, sa manager Ståle Solbakken til klubbens nettsider etter kampslutt.

– Vi kom sterkt tilbake og utlignet, og deretter var det perioder der vi dominerte kampen og der de dominerte kampen, tilføyde han.

Trenger seier

Resultatet betyr at FCK nå må håpe at FC Sheriff taper sin hjemmekamp mot Zlín senere torsdag. Det vil nemlig gjøre veien til utslagsrundene langt enklere for Solbakkens menn.

Uansett er det fortsatt sånn at københavnerne sikrer avansementet med seier mot FC Sheriff i siste runde av gruppespillet.

FCK har en meget tung periode bak seg i den hjemlige ligaen. To strake tap markerte opptakten til torsdagens kamp i Russland. Der var det lite som tydet på et lag i krise.

Gjestene hang meget godt med fra start og syntes å ha kontroll på begivenhetene. Så glapp det imidlertid to ganger bakover på kort tid. Ved den første situasjonen slapp FCK unna baklengsmål, men etter 17 minutter satte Farfan ballen under bortelagets keeper Robin Olsen.

Ingen straffe

Midtveis i omgangen vil FCK ha straffe da midtbanespiller Verbic ble holdt i trøya, men dommeren lot være å blåse. Verbic tok i stedet revansje noen minutter senere da han banket inn 1-1 med et vakkert langskudd.

– Verbic gjorde et klassemål og viste internasjonalt nivå igjen. I det hele tatt leverte vi en flott prestasjon som lag, sa manager Solbakken.

I annen omgang gikk det seks minutter før avgjørelsen falt. Kluss i gjestenes forsvar førte til at Farfan enkelt kunne sette inn sitt andre mål for dagen.

Michael Lüftner var nær ved å utligne for FCK, men headingen gikk over mål.

Med seieren er Lokomotiv Moskva gruppeleder.

(NTB)