Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nicklas Bendtner til Rosenborg

Evig eies kun et dårlig rykte. Bendtner er den potensielle skandalen Eliteserien trenger

Rosenborg vil til Champions League, trenger en spiss og betaler dyrt for et risikoprosjekt ved navn Nicklas Bendtner (29). Det er signeringen alle bør være glade for og som Eliteserien trengte mer enn noe annet.

RBK-KLAR: Nicklas Bendtner forlater Nottingham Forest til fordel for Rosenborg. Foto: NTB Scanpix
RBK-KLAR: Nicklas Bendtner forlater Nottingham Forest til fordel for Rosenborg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

EN LIGA SOM på årlig basis årelates for sine beste og mest attraktive spillere trenger mer enn en navnendring og en ny samarbeidspartner på TV-sida for å kunne konkurrere med den internasjonale fotballen som i økende grad spiser det norske markedet utenfra. Nicklas Bendtners sensasjonelle overgang til Rosenborg er i det bildet den beste injeksjonen Eliteserien kunne fått. For det er ikke først og fremst fotballspilleren Bendtner som gjør signeringen til et scoop og en fest for norsk toppfotball, det er myten.

Evig eies som kjent kun et dårlig rykte.

Og Bendtner har bagasje så det holder.

SIDEN HAN SIGNERTE for Arsenal sommeren 2004 har Nicklas Bendtner spilt 230 klubbkamper på konkurransedyktig nivå. Det er lite for en spiller som i Iikhet med Håvard Nordtveit ble plukket opp av Arsene Wenger som 16-åring. På disse kampene har han scoret 48 mål, et gjennomsnitt på 0,21. Det er heller ikke nok for en spiss med danskens forutsetninger og potensial. Derfor er det ikke det han får betalt for som har gjort Nicklas Bendtner til den skikkelsen han er, det er alt det andre.

Det andre som gjør ham til Rosenborgs gave til Eliteserien 2017.

Nicklas Bendtner er den potensielle skandalen den norske søndagsskolen har savnet siden Nicki Bille forlot utelivet i Trondheim.

ER DET MULIG å temme Nicklas Bendtner? Nei, jeg tror ikke det. Akkurat som Odd Iversen var Odd Iversen, Balotelli er Balotelli, Nicki Bille er Nicki Bille og alle andre spillere med store personligheter og et dårlig rykte er seg sjøl og sine egne handlinger nærmest - Nicklas Bendtner vil ganske sikkert være Nicklas Bendtner i Trondheim også. Og det er det som gjør denne signeringen til den største vi har sett på det øverste nivået i Norge, det er først og fremst risikoen som pirrer og gjør den til en mediamagnet.

At Nicklas Bendtner kommer seg i såpass form at han kan blåse inn pluss 20 mål for laget som produserer desidert flest målsjanser er jo lite å lure på.

MEN DET ER ikke derfor han er hentet til Lerkendal. Det er ikke først og fremst Eliteserien som pirrer Kåre Ingebrigtsen og kompani dette året. Den tror jeg RBK føler de har rimelig kontrioll på - Matthías Vilhjálmsson og Mushaga Bakenga hadde tatt seg av den. Etter en dobbel The Double er det Europa og Champions League som er det overordnede målet kommende sesong. Så det er når vi skriver august at Nicklas Bendtner må være i form og levere det han i norsk målestokk betales ut av hvitøyet for på Lerkendal - å skape ugang og mål mot europeiske motstandere Rosenborg bør kunne klare å matche.

Klarer han det vil investeringen betale seg ganger ti.

Minst.

BARE ROSENBORG HAR råd til å sprenge egne lønnsrammer for å få til en avtale maken til den sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye smilte hjem i København søndag kveld. Det er bra og gjør Eliteserien mer attraktiv for alle. Grå mus har vi nok av. Eliteserien trenger Nicklas Bendtner, uansett tilstand, like mye som Rosenborg trenger ham i best mulig form på sensommeren. Samtidig er det synd at ingen andre klubber har dette spillerommet. For selv om tæring etter næring etter hvert har vært den eneste kursen å ta etter at TV-avtalen i 2004 gjorde meningsløst høye lønninger enda høyere, burde det vært sånn at klubber som Vålerenga, Brann og Viking - de største byenes lag - hadde hatt anledning til å bryte rammene og ansette en annerledesspiller (stjerne) eller tre.

Det er nemlig ikke bare mål, poeng og en god tabellposisjon som skaper interesse.

Det hjelper med navn, myter og forventninger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media