- Evig takknemlig for at hun grep inn. Det kunne gått mye verre

Kjæresten hoppet på mann som satt på Alexander Aas og slo.

TØFF KJÆRESTE: Strømsgodset-kaptein Alexander Aas sammen med kjæresten Heidi Bodahl Ekornrød etter cupfinale-triumfen høsten 2010. I helga kom kjæresten til unnsetning da Aas ble utsatt for grov vold på vei hjem fra et utested i Skien. Foto: Heiko Junge, Scanpix
TØFF KJÆRESTE: Strømsgodset-kaptein Alexander Aas sammen med kjæresten Heidi Bodahl Ekornrød etter cupfinale-triumfen høsten 2010. I helga kom kjæresten til unnsetning da Aas ble utsatt for grov vold på vei hjem fra et utested i Skien. Foto: Heiko Junge, ScanpixVis mer


(Dagbladet): Strømsgodsets kaptein Alexander Aas ble angrepet av ukjente gjerningsmenn på vei hjem fra et utested i Skien natt til i går.

Han skled og falt da han forsøkte å rømme fra dem, og ble sparket og slått ham mens han lå på bakken.

Takket være heltmodig inngripen fra kjæresten slapp han unna med en brukket nese, et par sting i bakhodet og hjernerystelse. Kjæresten Heidi Bodahl Ekornrød hoppet på den ene av gjerningsmennene som satt oppå Aas og slo ham, og hun ropte samtidig for å tiltrekke seg oppmerksomhet fra andre mennesker som var ute i gatene i Skien, skriver Drammens Tidende.

- Jeg var fantastisk heldig, hun var kjempemodig og jeg er evig takknemlig for at hun hoppet på ham. Hun er vel flau fordi det ble så mye oppmerksomhet rundt henne, men dette kunne gått mye verre om hun ikke hadde grepet inn, sier Aas til Dagbladet.

Kjærestens rop gjorde at det kom mange mennesker til stedet, og dermed flyktet gjerningsmennene som fortsatt ikke er kjent.

- Hadde bestemt seg Aas fikk ikke inntrykk av at han ble angrepet fordi han er en kjent person som tidligere spiller på Skiens-laget Odd Grenland og nå kaptein for Godset.

- Nei, jeg fikk ikke det. Da de kom bort, virket det som de hadde bestemt seg for å bråke. De spurte om vi hadde sigaretter, men det hadde vi ikke. Da ble de irriterte, og jeg ba dem stikke av. Da ble de mer aggressive og spurte «Er du frekk?». Jeg forklarte at det ikke var meningen å være frekk, og at det kanskje var best at vi lot dette ligge og bare gikk hjem, sier Aas.

Det virket imidlertid ikke gjerningsmennene interesserte i. Den ene knuffet og slo etter Aas.

- Jeg prøvde å slå en gang, men skjønte at det ikke var noe jeg ønsket. Jeg tar fullstendig avstand fra bruk av vold, sier fotballspilleren med åtte landskamper for Norge.

Slått og sparket Dermed forsøkte han å løpe vekk, siden det virket som det kun var ham og ikke kjæresten de ønsket å slåss med. Men han mistet fotfestet i glatte sko, og ble deretter angrepet mens han lå nede.

Aas ble skrevet ut fra sykehuset i går, og har det etter forholdene bra i dag.

- Det går greit, jeg har fått sovet noen timer. Jeg føler sjøl at jeg er klar i toppen. Jeg skal bare hvile i dag, sier Aas.

Han sier en operasjon blir nødvendig for å få rettet på nesa som er slått solid ut av normal stilling.

- Jeg har ikke noe ønske om å ha en så skjev nese, sier Aas.

Mister kamp Han har vært i dialog med Strømsgodsets lege, som igjen snakker med legene som behandlet ham på sykehuset. Men før en beslutning om behandling av skaden kan tas, må hevelsen gå ned. Det blir trolig en stund til han kan spille kamp igjen.

- Det er alt for tidlig å si hvor lenge jeg er ute, men uten at jeg har bekreftet det med legen, regner jeg med at kampen til helga ryker, sier han.

Strømsgodset spiller lørdagskamp hjemme mot Vålerenga til helga.

- Ikke skremt Aas kommer i dag til å anmelde forholdet til politiet.

- Dette var en opplevelse man gjerne skulle vært foruten. Men jeg skal bare gjøre de riktige tingene, og håpe de som gjorde det blir tatt og at politiet tar seg av dem.

- Blir man skremt etter noe sånt?

- Nei, egentlig er jeg ikke så skremt. Jeg er mer oppgitt over at det finnes sånne folk, sier Aas.

Han er tross alt glad for at ikke skadene ble verre, og forsøker å ta med seg det positive i det triste.
 
- Nesa mi kommer til å bli rett igjen. Og kanskje dette bidrar til å sette mer fokus på vold i samfunnet, så kommer det noe positivt ut av det, sier Aas.

Hvite bukseseler Politiet fikk melding om at en mann hadde blitt slått og lå på gata i Skien klokka 03.04 natt til søndag.

Tre personer stakk fra stedet, de hadde på seg sorte klær og hvite bukseseler.

- Vi har ikke gjort noen pågripelser i saken ennå, sier Erik Nordal ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha informasjon om episoden.