Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Evighetsmaskin i to støvler

Gianluca Vialli er en handlingens mann. I morgen setter han kanskje seg selv opp på laget mot Vålerenga på et iskaldt Ullevaal. Dagbladet :på nettet møter Chelsea på Gardermoen i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vialli er en evighetsmaskin på den internasjonale fotballscenen, og inne i sin 19. sesong på topplan. Ikke noe tyder på at han er i ferd med å legge støvlene bort - ennå.

Lang fartstid

Det startet i Cremonese, fortsatte i Sampdoria og Juventus og ser ut til å ende i Chelsea der han som eneste mann i de fem største europeiske ligaene (Italia, Spania, Frankrike, Tyskland og England) er spillende manager/trener.

- Dagene er fullpakkede og lange, men jeg stortrives med dette livet. Jeg ser på det som en stor utfordring, sier Vialli.

Arbeidsmengden er stor, og den sportslige suksessen har aldri kommet lett for Vialli.

- Jeg må jobbe hardt for å oppnå noe. Mitt talent er ikke like stort som for eksempel Gianfranco Zolas, innrømmer Gianluca Viall.

Han overlater lite til tilfeldighetene:

Før flyttingen til England sommeren 1996, gikk han gjennom 250 privattimer i engelsk for å være vel forberedt språklig.

Samtidig satte han igang golftrening for å være rustet til britenes populære fritidssyssel.

Gjentakelse

Han overtok sjefsansvaret da Ruud Gullits dager til slutt var talte på Stamford Bridge.

Vialli ledet klubben til seier i cupvinnercupen i fjor, og det er det eneste realistiske målet som står igjen denne våren.

Manchester United ble for sterke i FA-cupen og hjemmetapet for West Ham sist lørdag, gjorde at United og Arsenal er de eneste gjenværende tittelaspirantene.

Rolig liv

I London lever Vialli langt mer i fred enn under sine mange, mange sesonger i Sampdoria og Juventus.

- I Italia er oppmerksomheten mye større. Fotballen er nummer én sport i særklasse. Her (i London) er det flere topplag, og i tillegg andre viktige idretter som cricket og rugby, sier Vialli.

Etter tre kampers utelukkelse i England, er sjefen selv lysten på spill igjen. Hans uttelling mot norske klubblag, er dårlig nytt for Egil «Drillo» Olsen:

På fem kamper - mot Rosenborg (1991), Tromsø (1997) og Vålerenga for to uker siden - har Vialli scoret seks ganger.

Og snøvær stopper ham definitivt ikke: Han kom inn, scoret to og reddet et utkjempet Chelsea på et nedsnødd Alfheim for halvannet år siden.

(NTB)