Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Evigunge Årst (38) fortsetter å score mål

TIL fester grepet om fjerdeplassen.

Kampen mellom Stabæk og Tromsø manglet lenge alt. Også mål. Men i det 74. minutt dukket 38-årige Ole Martin Årst opp og ble matchvinner.

Dermed vant TIL 1-0. Grepet om fjerdeplassen er derfor fortsatt ganske solid. For Årst, som debuterte i eliteserien i 1995, var dette eliteseriescoring nummer 101. Ifølge ham selv. Men her er det uenighet om én scoring, Nadderud-scoringen kan ha vært Årsts mål nummer 100.

Konklusjon etter 90 minutter: Dette var en av årets svakeste kamper på Nadderud - det sier mye. I en sjansefattig førsteomgang burde Thomas Kind Bendiksen ha gitt gjestene ledelsen sju minutter før pause. Men Mande Sayouba, nå landslagsuttatt for Elfenbenskysten, parerte enkelt.

ER DU GAMMEL NOK: Ole Martin Årst noterte seg for nok en scoring i kveldens kamp mot Stabæk.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ER DU GAMMEL NOK: Ole Martin Årst noterte seg for nok en scoring i kveldens kamp mot Stabæk. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Etter pause vartet norsk fotballs tidligere assistkonge, Veigar Páll Gunnarsson, opp med en lekker frispilling av Franck Boli på stillingen 0-0. Men Boli er ingen Daniel Nannskog. Og det ble verken mål eller noe som lignet.

Så kom Årst matchvinnerscoring etter det som har vært en gjenganger for Stabæk i år: Slurvete forsvarsspill. Stabæk prøvde å kjempe for et uavgjort resultat, men lyktes ikke. Kvaliteten og ferdighetene i avslutningsfasen holder ikke i eliteserien.

Mot 1. divisjon Tromsø, som har en hengekamp mot Sandnes Ulf, har som nevnt fjerdeplassen på tabellen inne. Men laget har også en cupfinale som kan gi E-cupspill neste sesong. På bortebane tok TIL denne gang borteseier nummer tre uten å imponere.

Stabæk gjennomfører pliktløpet mot nedrykk uten å se veldig annerledes ut enn laget har gjort hele denne triste sesongen. De offensive taktene mot Molde på bortebane sist, var denne gangen umulig å få øye på.

Tribunene blir stadig mer glisne; denne gang hadde kun 3300 publikummere funnet veien til nedslitte Nadderud. Stabæks daglige leder Hallgeir Åndal varsler opprustningstiltak på Nadderud inn i framtiden. Et comeback på Telenor Arena er ifølge Åndal ikke lenger en kampsak.

(NTB)