Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Evjen med dobbel: Årets spiller i Eliteserien

Disse vant kåringer under Fotballfesten.

DOBBEL: Bodø/Glimts Håkon Evjen vant prisen for årets unge spiller og årets spiller i Eliteserien under Fotballfesten.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
DOBBEL: Bodø/Glimts Håkon Evjen vant prisen for årets unge spiller og årets spiller i Eliteserien under Fotballfesten. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Håkon Evjen (19) fortsetter å fylle opp premieskapet før overgangen til AZ. Mandag ble Bodø/Glimt-vingen kåret til årets spiller og unge spiller i Eliteserien.

Evjen har hatt en supersesong for gultrøyene fra Bodø. Med 13 scoringer, fire målgivende pasninger og glitrende spill bidro han sterkt til at Glimt endte på sølvplass i Eliteserien.

Han hadde skarp konkurranse fra Moldes Magnus Wolff Eikrem og ligaens toppscorer Torgeir Børven (Odd) om prisen som årets spiller, men vant like fullt.

Tidligere på gallaen Fotballfesten 2019 hadde han vunnet prisen for årets spiller i konkurranse med lagkameratene Patrick Berg og Fredrik Bjørkan.

Spitse årets spiller i Toppserien

Sherida Spitse bidro til å føre Vålerenga til sølv i Toppserien. Mandag fikk nederlenderen utmerkelsen årets spiller.

29-åringen, som var med å vinne EM-gull for Nederland i 2017 og VM-sølv i år, kom til Vålerenga før 2018-sesongen. I mai i år forlenget hun kontrakten ut 2021.

- Jeg trives veldig godt i Norge og Vålerenga, og det gjør også min kone og sønn. Vi ønsker å utvide familien vår en dag, og jeg kan ikke skjule det når andre klubber er interesserte, sa Spitse til Vålerengas nettsted da hun signerte ny kontrakt i mai.

Spitse har spilt 175 landskamper for Nederland og var tidligere kaptein for de oransje. Hun har også spilt for LSK Kvinner, Twente og Heerenveen.

HARDT UT: Rosenborgs Pål André Helland går hardt ut mot egen klubb etter søndagens kamp mot Bodø/Glimt. - Hver en jævel må gå i seg selv, sa han til Eurosports reporter. Hør hele tordentalen her. Video med tillatelse: Eurosport Norge Vis mer

Årets unge spillere

En rekke priser i norsk toppfotball deles mandag ut under gallaen Fotballfesten.

Tidligere på kvelden ble Håkon Evjen (Bodø/Glimt) kåret til årets unge spiller i Eliteserien, mens Julie Blakstad (Fart) fikk tilsvarende pris på kvinnesiden.

Også toppscorerne Torgeir Børven (Odd) og Kennya Cordner (Sandviken) ble hedret under gallaen.

Årets mål

Ola Brynhildsen og Karina Sævik ble hedret med priser for årets mål.

Stabæk-talentet Brynhildsens brassespark mot Rosenborg i april vant fram i konkurranse fra flere pene mål i Eliteserien. 20-åringen scoret 2-1-målet på vakkert vis da Stabæk slo RBK 3-1 på Lerkendal.

Sævik, som senere er blitt proff i franske Paris Saint-Germain, vant prisen i Toppserien for sin 1-0-scoring for Kolbotn hjemme mot Avaldsnes i mai. Hun lobbet ballen nydelig over keeper fra 20 meters hold. Også den kampen endte 3-1 til hjemmelaget.

Vinnerne av årets mål ble stemt fram av folket.

Trenerheder

Bodø/Glimts sølvtrener Kjetil Knutsen er kåret til årets trener i Eliteserien, mens Lars Bohinen får prisen i 1. divisjon etter å ha ledet Aalesund til opprykk.

Knutsen har imponert stort ved å lede Bodø/Glimt 2.-plass i Eliteserien. Han vant prisen i konkurranse med Moldes gulltrener Erling Moe og Bjarne Berntsen, som har ledet Viking til cupfinale og 5.-plass i ligaen.

Bohinens Aalesund var suveren i 1. divisjon hele sesongen. Han vant årets trener-prisen foran Steffen Landro (Nest-Sotra) og Jørgen Isnes (KFUM).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media