Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Evjen solgt til AZ Alkmaar

Vingsensasjonen Håkon Evjen forlater Bodø/Glimt etter sesongen og blir proff i nederlandske AZ Alkmaar.

TIL NEDERLAND: Håkon Evjen. Foto: NTB Scanpix
TIL NEDERLAND: Håkon Evjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det bekrefter Glimt på sitt nettsted. Evjen har undertegnet en kontrakt på 4,5 år med sin nye klubb, der han starter 1. januar.

– Akkurat nå føles det bra, og jeg er glad. Jeg tror dette kan bli veldig spennende. AZ er en profesjonell klubb som tar vare på unge spillere. Jeg trives godt i Bodø/Glimt, men dette er et fint steg for meg å ta, sier Evjen.

Utviklingen hans har vært fenomenal siden han skrev sin første proffkontrakt med Bodø-klubben i 2017. Evjen har hatt en fantomsesong for gulljagende Glimt i Eliteserien og har blant annet scoret ti mål. Det har også ført til interesse fra speidere fra hele Fotball-Europa.

Ifølge TV 2 ligger prislappen for Evjen på 25 millioner kroner, i tillegg til at Glimt har sikret seg en prosentandel ved et eventuelt videresalg. Det gjør 19-åringen i så fall til det største salget i klubbens historie.

I AZ Alkmaar blir Evjen lagkamerat med Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø. Også Rosenborg-spissen Bjørn Maars Johnsen er eid av den nederlandske klubben.

.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling