Evjen velger Start

Glimt-kaptein Andreas Evjen har i dag takket nei til en ny kontrakt med bodøklubben. Han spiller heller 1. divisjon for Start neste sesong. Les siste nytt fra norsk fotball.

Evjen bestemte seg seint i går kveld for klubbskiftet. I dag tidlig ga han beskjed til både Glimt og Start om sin beslutning, skriver Nordlands Framtids nettutgave.

Evjen har spilt over 200 kamper i løpet av åtte sesonger for Bodø/Glimt. Evjen måtte drøfte beslutningen med samboeren før han tok sitt endelige valg. Start-trener Jan Halvor Halvorsen hadde et møte med Evjen på Gardermoen i forrige uke, og var på besøk i Bodø mandag.

Tydeligvis har argumentene hans vært sterke nok til å overbevise både Andreas Evjen og samboeren til å flytte sørpå.MOSS forsøker forsiktig å skaffe seg underskriften til den Start-spissen Andreas Ottosson. Svensken har en klausul i kontrakten som gjør at han fritt kan skifte klubb siden sørlendingene rykket ned. - Ottosson er ikke prioritert, sier Knut Torbjørn Eggen til Moss Dagblad. Eggen jobber imidlertid også opp mot en rekke andre spillere. Mandag skal han i møte med Strindheims Terje Høsøien, i morgen møter han Fredrikstads 20-åring Kristian Østli. I tillegg er Skeids Clifford Azuma (22) og Drøbak/Frogns Rune Braathen (24) med de gulsvarte denne uka.BODØ/GLIMT varsler selvransakelse etter en skuffende tiendeplass i Tippeligaen. - Det gjelder både den sportslige ledelsen, trenerne, spillergruppa, økonomien og styret. Ingen slipper unna, sier klubbleder Harald Hansen til Nordlands Framtid. Trener Dag Oppjordsmoen har ett år igjen av kontrakten med klubben, men Hansen understreker at det ikke er noe som tyder på at Opjordsmoen ikke fullfører kontrakten og trener Glimt neste sesong.PER MAGNE MISUND har skrevet under en ny toårskontrakt med Lillestrøm, melder klubbens hjemmeside. 29-åringen har denne sesongen vært andrevalg i Lillestrøm-buret etter sørafrikanske Emille Baron (21).BRANN opplever det som et folkekrav at Azar Karadas og Thorstein Helstad ikke blir solgt. - Jeg har fått 60-70 mailer fra ulike folk. 85 prosent av disse ber på sine knær om at vi ikke selger de beste spillerne, sier direktør Bjørn Dahl til BA. Derfor vil bergensklubben jobbe knallhardt for å hente inn pengene klubben trenger andre steder. Mulighetene er blant annet salg av andre spillere, og økt salg av partoutkort. Brann vurderer også å få sponsorer til å forskuddsbetale penger. - Men vi må uansett sørge for å ha likviditeten i vinter. Ellers nytter det ikke, sier Dahl.