Patrice Evra ferdig i Marseille

Evra ferdig i Marseille etter å ha sparket tilskuer i hodet

Patrice Evra er ferdig som Marseille-spiller. Det ble kjent rett etter at UEFA utelukket ham fra alle europacupkamper resten av sesongen.

SPARKET TILSKUER: Det var i en Europa League-kamp mot Vitória Guimarães at Patrice Evra sparket en tilskuer. Foto: Luis Vieira / AP Photo / NTB Scanpix
SPARKET TILSKUER: Det var i en Europa League-kamp mot Vitória Guimarães at Patrice Evra sparket en tilskuer. Foto: Luis Vieira / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Marseille meldte på sitt nettsted at klubben er blitt enig med 36-åringen om å avslutte kontrakten.

Den tidligere Manchester United-stjernen og franske landslagsspilleren skapte store overskrifter da han fikk rødt kort for et karatespark mot hodet til en tilskuer før en europaligakamp i Portugal nylig.

Voldsomt

Marseille-spilleren reagerte voldsomt da eget lags tilhengere hetset ham under oppvarmingen foran kampen mot Vitória Guimarães.

Han oppfordret først hetserne til å komme ned fra tribunen. Der oppsto en hissig krangel mellom flere tilskuere og spillere, og plutselig sparket Evra en av tilskuerne i hodet.

Evra fikk rødt kort av kampens dommer selv om han skulle være reserve og kampen ennå ikke hadde startet.

Hans oppførsel er blitt fordømt fra mange hold, og Marseille suspenderte ham i påvente av videre behandling av saken.

UEFA-straff

UEFAs disiplinærkomité har nå behandlet hendelsene før og under kampen, og Evra er fram til 30. juni 2018 utestengt fra alle kamper i UEFAs klubbturneringer. Han bøtelegges også med 10.000 euro (95.000 kroner).

Marseille må betale 25.000 euro i bot for tilhengernes oppførsel og betale Vitória for skader tilhengerne gjorde på stadion.

Den portugisiske klubben bøtelegges også, med 5000 euro.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer