Evra gjør narr av Arsenal

Et lag som er gøy å spille mot.

TO ARSENAL-TAP SIST SESONG: Her feirer Patrice Evra, Wayne Rooney og de andre United-spillerne seieren på Emirates i januar 2010. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
TO ARSENAL-TAP SIST SESONG: Her feirer Patrice Evra, Wayne Rooney og de andre United-spillerne seieren på Emirates i januar 2010. Foto: REUTERS/Eddie KeoghVis mer

• Fotballstudio: Premier League, kamp for kamp

(Dagbladet): Han har kalt Arsenal-spillerne smågutter.

Patrice Evra har utfordret Cesc Fabregas til nevekamp.

Men egentlig synes den franske venstrebacken at Arsenal bare er et morsomt, ufarlig lag.

I et intervju med franske Canal+, gjengitt i en rekke britiske aviser, går Evra langt i å avskrive Arsenal og manager Arsene Wengers sjanser til et ligagull også denne sesongen.

11 MENN MOT 11 BARN: Det var uttalelsen fra Patrice Evra etter at United slo ut Arsenal i Champions League i 2009-sesongen. Foto: AP/Matt Dunham
11 MENN MOT 11 BARN: Det var uttalelsen fra Patrice Evra etter at United slo ut Arsenal i Champions League i 2009-sesongen. Foto: AP/Matt Dunham Vis mer

Lagene møtes på Old Trafford mandag, der serieleder Arsenal ikke har vunnet siden 2006.

Treningssenter - Slik jeg ser på Arsenal er de et fotballtreningssenter. Du ser på kampen, du nyter den, men kommer du til å vinne tittelen etterpå? Det er det folk husker. Det har gått fem år siden de vant noe, og for en stor klubb som Arsenal er det krise, sier Evra.

Og fortsetter kanonaden mot The Gunners.

- Vi kan tape mot dem mandag, men hva har Arsenal fått til? Ingenting. Det er ingen trofeer. Det er ingenting. Når vi spiller mot Arsenal er det gøy. De er et lag som spiller fotball, de har ikke 11 mann bak ballen på Old Trafford, sier Evra.

Slik er også United, mener backen. Med ett viktig unntak.

- Vi spiller også fotball, men forskjellen er at vi har styrke. Noen ganger klarer de ikke å drepe kamper. Vi er mer effektive, sier Evra.

Tidligere denne uka utpekte United-ving Nani nettopp Arsenal som Uniteds største gullrival. Evra er ikke enig.

- Vår virkelige fiende er Chelsea. Vi bryr oss mer om Chelseas resultater enn Arsenal, selv om vi vet at Arsenal er et bra lag som kan slå Chelsea, oss og hvem som helst.

Fergie har alle klare Tidligere denne sesongen var United-sjef Alex Ferguson irritert på Arsenal-motpart Wenger, fordi franskmannen pratet om «Paul Scholes mørke side».

På mandag får Wenger se alle sider ved Scholes, både han og stopper Rio Ferdinand er friskmeldt til toppkampen.

- Alle er friske. Paul Scholes var tilbake i trening i går. Det gikk rolig for seg, men forhåpentligvis er alle tilgjengelige mandag. Også Rio skal være klar. Det er godt å ha alle tilbake til en så svær kamp, sier Ferguson til radiostasjonen Key 103.

Etter Arsenal-møtet står Chelsea for tur søndagen etter. Ligamesterne har raknet og ligger nå på 3. plass, bak United og bare ett poeng foran City.

MØRK SIDE: Paul Scholes treffer ikke alltid med taklingene sine. Foto: AFP/ANDREW YATES
MØRK SIDE: Paul Scholes treffer ikke alltid med taklingene sine. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer

- Vanligvis ville du sagt at denne perioden er sesongens viktigste. Men slik ligaen har utviklet seg, er det vanskelig å vurdere det slik lenger, sier Ferguson.

Uten frykt Wenger kan ha Fabregas tilbake på laget når kampen sparkes i gang mandag kveld, og Theo Walcott håper han får starte etter scoringen i Champions League denne uka.

- United har ikke tapt i ligaen ennå, så jeg håper vi kan bli de første som sørger for det. Manchester United  har ikke spilt så bra, men i sånne kamper skjerper de seg. Men selv om de ikke spiller godt, så er de nummer to i ligaen, så vi ønsker ikke å treffe dem på en god dag, sier Walcott.

Han har oppskriften på hvordan Arsenal kan øke avstanden mellom lagene til fire poeng.

- Vi må bare dra dit og spille uten frykt, og utfolde oss til at vi presterer maks. Vi trenger poeng der, og vi kan slå hvem som helst slik vi spiller på bortebane, sier England-vingen.

KAN SLÅ ALLE: Theo Walcott vil gjerne påføre United sesongens første serietap. Foto: . REUTERS/Eddie Keogh
KAN SLÅ ALLE: Theo Walcott vil gjerne påføre United sesongens første serietap. Foto: . REUTERS/Eddie Keogh Vis mer