- Evra lå sikkert våken hele natta og planla det der

Glen Johnson om håndtrykket mellom Suarez og Evra.

FEIRET FORAN SUAREZ: Manchester United vant 2-1 mot Liverpool, men det var Luis Suarez håndtrykk-nekt som fikk mest oppmerksomhet etter kampen. Her feiret Evra foran United-fansen og en forbigående Suarez etter kampen. Foto: AP Photo / Jon Super / Scanpix
FEIRET FORAN SUAREZ: Manchester United vant 2-1 mot Liverpool, men det var Luis Suarez håndtrykk-nekt som fikk mest oppmerksomhet etter kampen. Her feiret Evra foran United-fansen og en forbigående Suarez etter kampen. Foto: AP Photo / Jon Super / ScanpixVis mer

LIVESTUDIO: Følg Manchester United - Athletic Bilbao direkte i Dagbladets livestudio fra kl. 2045 i kveld.

(Dagbladet): Det vakte sterke reaksjoner da Luis Suarez nektet å ta Patrice Evra i hånda da Liverpool møtte Manchester United i februar.

Liverpool-back Glen Johnson har sett situasjonen flere ganger i reprise etter kampen, og han er ikke i tvil om hva som skjedde.

- Evra var veldig lur på Old Trafford fordi, og jeg tuller ikke, hvis jeg ville ta deg i hånda ville jeg stukket hånda rett ut mot meg. Men hvis hånda mi er her nede, like ved hofta, er det fordi jeg ikke vil ta deg i hånda, sier Johnson til Daily Mail.

- Luis tok ham ikke i hånda fordi Evras hånd var der nede. Hva ellers skal Lus gjøre? Ville du tatt noen i hånda hvis den var nede ved hofta deres? Selvfølgelig ikke. Men så, fordi Luis ikke tok ham i hånda, tok Evra ham i armen i det han var på vei forbi for å liksom si til alle: «Se, jeg ville ta ham i hånda, men han ville ikke...». Han ser på Luis i øynene for liksom å si: «Ok, han har gått, han har gått forbi meg, så nå drar jeg ham tilbake».

- Evra lå sikkert våken hele natta og planla på hvordan han skulle gjøre det der. Det hele var idiotisk, sier Johnson.

Suarez-kritikk Kritikken haglet mot Suarez i ettertid. Liverpool-legenden Alan Hansen mente Luis Suarez hadde sviktet Kenny Dalglish og Liverpool, og Suarez, Kenny Dalglish og klubben sa senere unnskyld for episoden.

- Jeg har snakket med manageren (Kenny Dalglish) siden kampen på Old Trafford, og skjønner at jeg har gjort en feil. Jeg har ikke bare sviktet ham, men også klubben og hva den står for. Jeg beklager. Jeg har gjort en feil og jeg skulle ønske det aldri skjedde, sa Suarez.

Suarez ble som kjent dømt til åtte kampers karantene og 365 000 kroner i bot for å ha kommet med rasistiske ytringer mot Evra i en opphetet diskusjon etter en corner i løpet av 1-1-kampen mellom lagene i september.

Reagerer Liverpool støttet Suarez fullt ut, og før en kamp mot Wigan varmet hele laget opp i Suarez-skjorter for å vise sin støtte. Den tidligere Manchester United- og Aston Villa-spilleren Paul McGrath sa i et intervju etterpå at hvis han var i Glen Johnsons posisjon - som den eneste mørke a-lagsspilleren - ville han kastet skjorta i bakken.

- Det ble bare en sak fordi jeg er den eneste mørke i klubben. Hvis det er galt at de andre støttet Luis da burde det bli sett på som like ille at jeg støttet ham. Men folk ser på meg bare fordi jeg er mørk, sier Johnson.

- Det McGrath sa... Det er faktisk rasistisk. Det han sa var rasistisk. Han sa det til meg bare fordi jeg er mørk og fordi jeg gikk med skjorta. Han pekte meg ut på grunn av hudfargen min.

- Jeg bestemmer selv hva jeg gjør. Hvis jeg vil si eller gjøre noe så gjør jeg det. Grunnen til at jeg gikk med skjorta var fordi jeg vet at Suarez ikke er rasist. Han er en av dem jeg kommer best overens med på laget, sier Johnson.

Ord mot ord I den 115 sider lange rapporten en uavhengig gruppe satt sammen for FA om saken i september ble Suarez' forklaring stemplet som «lite troverdig på de avgjørende punktene».

Johnson mener hele saken grunnet på Evras ord mot Suarez ord.

- Jeg sier ikke at Evra løy, men det er hans ord mot Suarez' er det ikke? Så hvordan ble alt dømt i Evras fordel? Jeg jobber med Suarez hver dag, og det er ikke snakk om at han sa det der.

- Jeg skjønner ikke at folk ikke forstår at i hans kultur er ordet «negro» eller «negrito» helt normalt. Bare fordi han ikke er i sitt eget land forstår jeg ikke hvorfor han skal slutte å bruke morsmålet sitt. Hvis vi dro til et annet land ville vi fremdeles brukt slang, ville vi ikke? Jeg jobber med ham hver dag. Jeg vet hvordan han er. Det gjør ikke andre folk, og jeg kommer aldri til å forandre mening, sier Johnson.