Patrice Evra anklages

Evra risikerer straff etter homohets-anklager

Den franske påtalemyndigheten har åpnet sak mot tidligere Manchester United-spiller Patrice Evra etter at han skal ha kommet med homofobiske fornærmelser.

KAN STRAFFES: Tidligere Manchester United-spiller Patrice Evra skal ha brukt nedsettende kommentarer mot homofili da han feiret gamleklubbens seier mot Paris St. Germain. Foto: Matt West/BPI/REX
KAN STRAFFES: Tidligere Manchester United-spiller Patrice Evra skal ha brukt nedsettende kommentarer mot homofili da han feiret gamleklubbens seier mot Paris St. Germain. Foto: Matt West/BPI/REX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var etter at Paris Saint-Germains røk ut mot Manchester United i mesterligaen i fotball at den tidligere United-spilleren skal ha uttalt seg nedsettende om homofile.

I en video spilt inn i etter kampen brukte den tidligere franske landslagskapteinen ordet «pede», et ord som på fransk brukes nedsettende om homofile, om PSGs spillere.

Det var de homofile rettighetsgruppene Stop Homophobia og Mousse som leverte inn klagen på Evra. De får støtte av blant andre Red Direct, en forening bestående av tidligere spillere av Paris Foot Gay, en tidligere amatørklubb i fotball.

Julien Pontes i Red Direct gir ros til påtalemyndigheten i Paris som har bestemt at loven også skal gjelde for Evra.

- Dette er uakseptabelt fra en tidligere franske kaptein. Det må bli slått hardt ned på, sier Etienne Deshoulieres, advokat for gruppen.

Evra nekter for at han har noe mot homofile og mener franske medier har vridd på det han har sagt.

- Jeg lagde en video og de franske mediene oversetter «pede» til at jeg er mot homofile. Jeg er ikke homofobisk. Jeg elsker alle. Hvis jeg har fornærmet noen eller såret noen, beklager jeg det. Du kan gjøre hva du vil i livet, jeg kommer aldri til å dømme noen. Bare gud kan dømme meg, sier Evra på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer