Evra slår tilbake mot homohets-anklager

Patrice Evra slår tilbake mot påstandene om at han skal ha uttalt seg nedsettende om homofile etter at Manchester United slo ut PSG i mesterligaen i fotball.

FØLER SEG MISFORSTÅTT: Patrice Evra. Foto: NTB Scanpix
FØLER SEG MISFORSTÅTT: Patrice Evra. Foto: NTB ScanpixVis mer

I en video spilt inn i kjølvannet Uniteds overraskende mesterligaavansement brukte den tidligere United-profilen ordet «pede», et ord som på fransk brukes nedsettende om homofile, om Paris Saint-Germains spillere.

PSG har i etterkant rettet skarp kritikk mot 37-åringens ordvalg.

I en video publisert på Twitter hevder Evra nå at franske medier har vridd på det som ble sagt.

– Jeg lagde en video og de franske mediene oversetter «pede» til at jeg er mot homofile. Jeg er ikke homofobisk. Jeg elsker alle. Hvis jeg har fornærmet noen eller såret noen, beklager jeg det. Du kan gjøre hva du vil i livet, jeg kommer aldri til å dømme noen. Bare gud kan dømme meg, sier Evra.

Å være frittalende og å havne i trøbbel er ikke helt ukjent for for den tidligere fotballstjernen. I 2011 havnet han i klammeri med Luis Suárez, og i 2008 sonet han fire kampers utestengelse for å ha dyttet og slått Chelseas banemann.

Evra var også kaptein for det franske landslaget under det famøse verdensmesterskapet i Sør-Afrika i 2010, da det var solide interne stridigheter i den franske troppen.

(NTB)