Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Evra spilte med kylling i fotballskoene

- Ble kokt i løpet av kampen.

KYLLINGBEIN: Her har daværende Monaco-mann Patrice Evra et kyllingbryst i støvelen. Kyllingen brukte han som ekstra beskyttelse i en måned for ikke å måtte melde forfall. Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai Pfaffenbach
KYLLINGBEIN: Her har daværende Monaco-mann Patrice Evra et kyllingbryst i støvelen. Kyllingen brukte han som ekstra beskyttelse i en måned for ikke å måtte melde forfall. Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer

||| • I fotballstudio kl. 17: Chelsea - Manchester United.

(Dagbladet.no): Patrice Evra havner nesten alltid i fokus når Chelsea står på den andre banehalvdelen.

I fjor ble franskmannen utestengt etter å ha slåss med vakter inne på Stamford Bridge etter kampen.

I Community Shield før denne sesongen ble Evra kontroversielt kroppstaklet av Michael Ballack før Chelseas ene scoring, havnet i småslåssing igjen, og ble senere byttet ut med skade etter en John Terry-takling.

Men den mest spesielle Chelsea-historien stammer fra Evras tid i Monaco.

Da møtte han Chelsea i Champions League-semifinale i 2004, og fikk et dypt kutt i ankelen etter bare ti minutter i returoppgjøret. Monaco ledet 3-1 etter møtet i Frankrike, og Evra hadde ingen planer om å gå av banen.

ALLTID CHELSEA: Patrice Evra i klinsj med Chelsea-spillerne etter den kontroversielle scoringen i Community Shield tidligere i år. Evra ser Chelsea som den virkelige rivalen i Premier League.
ALLTID CHELSEA: Patrice Evra i klinsj med Chelsea-spillerne etter den kontroversielle scoringen i Community Shield tidligere i år. Evra ser Chelsea som den virkelige rivalen i Premier League. Vis mer

Spilte med kylling
- Det var helt åpent, du kunne se beinet. Legen signaliserte bytte. Jeg tok tak i hendene hans og sa: Blir jeg byttet ut, så dreper jeg deg. Han satte på en stor bandasje og blodet fosset. Jeg sa: Dette er en semifinale, jeg bryr meg ikke, jeg spiller med ett bein, forteller han til The Times.

Evra har fortsatt arret å vise fram. Etter kampen fikk han ni sting - og spilte sesongen videre med enorme smerter. Men backen visste råd om hvordan han kunne lindre smerten.

- Det var veldig vondt, men jeg spilte med kjøtt. Jeg brukte en kylling som beskyttelse, sier han.

- Seriøst, jeg lover at det er sant. Legen spurte hva jeg drev med. Jeg husker jeg gikk til slakteren og ba om et lite stykke. Jeg kunne ikke kjenne ballen like godt, men det beskyttet meg skikkelig. Jeg spilte med kjøtt i støvlene i en måned, sier franskmannen.

Det gjorde han også i Champions League-finalen mot Porto.

BRÅK II: Evra fikk bot etter dette sammenstøtet med stadionansatte på Stamford Bridge.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez.
BRÅK II: Evra fikk bot etter dette sammenstøtet med stadionansatte på Stamford Bridge.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez. Vis mer

- Det morsomste er at kjøttet ble kokt i løpet av kampen. Ikke sånn at du kunne spise det, men littegrann, sier Evra.

Noe spesielt med Chelsea
Han gir ofte alt, 28-åringen. I ettermiddag vil han gjøre det igjen, mot sin personlige erkerival, Chelsea.

- Jeg har stor respekt for Chelsea. Når du vinner over Chelsea er det fordi du har vunnet hver duell, og vist større styrke enn dem. Det er laget jeg vil slå hvert eneste år. Liverpool og City er en ting, men Chelsea handler om tittelkampen. Hver gang jeg spiller mot dem skjer det noe, sier han.

Som da United knuste London-laget 3-0 i januar. Det første møtet etter Evras slåssing og utestengelse.

- Etter det jobbet jeg i fire uker mot å spille den kampen mot Chelsea. Kampen kom, vi vant 3-0 på Old Trafford, jeg la målgivende pasning til det andre målet. Så ble jeg skadet og følte meg trist igjen. Jeg spurte meg: Hva er galt med Chelsea? Det er noe spesielt ved det laget, sier Evra.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media