Evra suspendert av Marseille etter karatespark

Marseille har suspendert Patrice Evra etter backens karatespark mot en tilskuers hode før torsdagens europaligakamp i Portugal.

SUSPENDERT: Backveteranen Patrice Evra (midten) er ferdig i Marseille. Foto: Luis Vieira / AP / NTB scanpix
SUSPENDERT: Backveteranen Patrice Evra (midten) er ferdig i Marseille. Foto: Luis Vieira / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den tidligere Manchester United- og Juventus-spilleren suspenderes av Marseille med umiddelbar virkning. Den franske storklubben bekrefter avgjørelsen på eget nettsted fredag.

Klubben innledet gransking av Evras oppførsel som førte til at han ble utvist før avspark mot Vitória Guimarães, i en kamp hvor han skulle være reserve.

36-åringen reagerte på hets fra Marseille-supportere under oppvarmingen. Han gikk bort til tribunen og utfordret hetserne til å komme ned til indre bane. Der oppsto en krangel som utartet i Evras karatespark mot hodet til en av plageåndene.

- Som en profesjonell og erfaren spiller skulle Evra ikke ha handlet på en slik måte, fastslår Marseille fredag.

Evras reaksjon lignet veldig på det Eric Cantona gjorde i 1995 da den daværende Manchester United-spilleren rettet et flygende karatespark mot en tilskuer som fornærmet ham. Cantona ble utestengt i ni måneder.

Evra må også regne med flere strenge reaksjoner etter sin oppførsel. Blant annet har UEFA åpnet disiplinærsak mot franskmannen etter torsdagens hendelse. UEFA bekreftet fredag kveld at Evra er utestengt i minst én kamp.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer