- Evra sutrer som en baby

Suarez får støtte etter rasisme-tiltalen.

AMPERT: Tonen var alt annet enn gemyttlig mellom Luis Suarez og Patrice Evra på Anfield 15. september. Krangelen har fortsatt med uforminsket styrke i tida etterpå. Foto:  AFP PHOTO / ANDREW YATES
AMPERT: Tonen var alt annet enn gemyttlig mellom Luis Suarez og Patrice Evra på Anfield 15. september. Krangelen har fortsatt med uforminsket styrke i tida etterpå. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Denne uka ble Liverpool-spiss Luiz Suarez rasismetiltalt av FA, etter feiden med Patrice Evra på Anfield 15. september.

Ifølge Manchester United-backen fikk han slengt et rasistisk ord etter seg «minst ti ganger», mens Suarez selv avviser på det sterkeste at han gikk over streken.  

- Jeg fornærmet ham ikke. Det var bare en uttrykksmåte. Jeg kalte for det samme som lagkameratene i Manchester kaller ham, og selv de var overrasket over reaksjonen hans, uttalte han nylig.

Liverpool og Kenny Dalglish har forsvart spissen sin hele veien, og nå får han også støtte fra landsmann og Brighton-manager Gustavo Poyet, som har en fortid i storklubber som Chelsea og Tottenham.

- Jeg tror på Luis Suarez, det er enkelt, sier Poyet ifølge The Guardian.

- Jeg spilte fotball i Spania i sju år, og ble kalt alt mulig fordi jeg var fra Sør-Amerika. Jeg begynte aldri å sutre som en baby, slik som Patrice Evra, og sa at noen hadde sagt noe til meg.

«Negrito»
I fransk media har det kommet fram at ordet Suarez skal ha brukt overfor Evra var «negrito». Selv om det kan gi negative assosiasjoner mange steder i verden, er det angivelig at velmenende ord i spansk og sør-amerikansk språksjargong, som kan oversettes til «lille, svarte venn».

For eksempel skrev Spania U21 og-Liverpool-spiller U21-spiller Dani Pacheco følgende beskjed til landslagskollega Thiago på Twitter sist fredag, ifølge The Independent:

«Negrito. Kos deg, og hvis du trenger noe vil løven komme til unnsetning haha... »

- Det blir for enkelt
Gus Poyet reagerer på at FA ikke har tatt hensyn til de kulturelle forskjellene, og at Suarez er blitt tiltalt for rasisme.

- Jeg er overrasket, på en veldig trist måte, over tiltalen. Det er veldig trist. Jeg synes det er verre å tiltale noen fordi du stoler på én person, når det ikke er noen bevis.

- Det blir for enkelt. Jeg kan sende inn en klage om en hvilken som helst manager, og hvis jeg tar saken så langt som jeg kan, vil vedkommende bli tiltalt. Hvorfor skal vi stole mer på én person enn en annen? Det er for risikabelt, mener Poyet.

I uttalelsen fra FA gjengis bare rasismeanklagene, uten at man tar stilling til skyldspørsmålet.

- Det er blitt hevdet at Suárez brukte krenkende og/eller fornærmende ord og/eller oppførsel mot Manchester Uniteds Patrice Evra, som er i strid med FAs regelverk. Det hevdes også at dette inkluderte en referanse til Patrice Evras etniske opprinnelse og/eller farge og/eller rase.

STØTTER SUAREZ: Gus Poyet skjønner ikke hvordan FA kan stole mer på Evra enn Suarez. Foto:  (AP Photo/Simon Dawson)
STØTTER SUAREZ: Gus Poyet skjønner ikke hvordan FA kan stole mer på Evra enn Suarez. Foto: (AP Photo/Simon Dawson) Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer