Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Giro d'Italia:

Ewan best i jevn spurt

Holdt akkurat unna for Gaviria i teknisk avslutning, og tok sin første etappeseier i giroen. 

JEVNT: Caleb Ewan (midten) vant den syvende etappen i Giro d'Italia, foran Fernando Gaviria (høyre) og Sam Bennett (venstre). Foto: AFP PHOTO / Luk BENIES
JEVNT: Caleb Ewan (midten) vant den syvende etappen i Giro d'Italia, foran Fernando Gaviria (høyre) og Sam Bennett (venstre). Foto: AFP PHOTO / Luk BENIES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Den syvende etappen i Giro d'Italia endte i en ny massespurt. Tidligere i rittet hadde stortalentet Fernando Gaviria allerede tatt to etappeseirer, mens André Greipel vant den andre etappen i rittet.

Inn på det tekniske oppløpet var Caleb Ewan best plassert, og australieren åpnet spurten 250 meter før mål. På de siste 50 meterne kom både Sam Bennett og Gaviria veldig raskt bakfra, men målfotoet etter etappen viste at Orica-rytteren akkurat holdt unna.

Dermed tok han sin første etappeseier i Giro d'Italia.

– Det er sannsynligvis én av de mest hektiske finalene jeg har kjørt i giroen. Jeg åpnet først, og heldigvis holdt jeg unna, sa Ewan til Eurosport etter målgang.

Gaviria fortsatte det gode rittet sitt med en andreplass, mens Bennett ble nummer tre på etappen.

Ewan vant en etappe i Vuelta a España tilbake i 2015, men 22-åringen måtte nøye seg med andreplass som beste etappeplassering i sin første deltakelse i Giro d'Italia i fjor.

I årets ritt hadde han også en andreplass fra den første etappen, da Lukas Pöstlberger akkurat holdt unna for feltet etter å ha fått en luke på de siste kilometerne.

Greipel misfornøyd med finalen

André Greipel spurtet inn til fjerdeplass. Til tross for at han var godt posisjonert inn på den siste kilometeren, var tyskeren et godt stykke bak de tre første.

Etter etappen tok spurtveteranen raskt til Twitter, hvor han uttrykte sin misnøye med avslutningen. De siste to kilometerne var preget av flere svinger, sjikaner og høy fart på grunn av en utforkjøring.

Selve oppløpet hadde også flere utfordrende partier, og Gaviria måtte nesten stoppe opp etter at en av opptrekkerne til Bennett kom i retur i en sving.

– Takk til UCI-kommisærene for at de tar vare på rytternes sikkerhet med en slik finale - IKKE, skrev Greipel syrlig.

Rolig dag i feltet

Den 224 kilometer lange etappen fra Castrovillari til Alberobello foregikk stort sett uten den store spenningen. På den stort sett flate etappen, var det kun tre ryttere som gikk i brudd.

Bruddet med Giuseppe Fonzi (Wilier Triestina), Simone Ponzi (CCC Sprandi Polkawice) og Dmitry Kozonchuk (Gazprom-RusVelo) fikk umiddelbart en god luke etter at startflagget ble viftet. De tre ble imidlertid raskt til to, etter at Ponzi slapp seg ned til feltet etter et mekanisk problem.

Dermed ble det lang dags ferd mot målbyen for de to andre i bruddet, med et hovedfelt som hadde full kontroll. På veien mot Alberobello ble derfor de innlagte spurtene det mest interessante, ettersom det også var tilgjengelige poeng for de tre første i feltet.

Det utnyttet Fernando Gaviria best, og colombianeren økte ledelsen sin i poengkonkurransen med noen få poeng foran målgangen.

18 kilometer før mål ble bruddet hentet inn. Kristijan Koren (Cannondale-Drapac) gjorde et forsøk på å snyte spurterne for seieren med et angrep i en slak motbakke fire kilometer før mål, men sloveneren ble hentet inn kilometeren senere. Dermed var det klart for en ny massespurt.

Sammenlagt leder fortsatt Bob Jungels, mens rittets eneste norske deltaker, Sindre Skjøstad Lunke, syklet inn til 119. plass, 32 sekunder bak Ewan.