Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ewan vant - igjen

Spurtslo Sagan, og tok sin fjerde etappeseier.

JEVNT: Det ble nok en gang en tett spurt, men nok en gang ble det også seier til Caleb Ewan. Foto: AFP PHOTO / David Mariuz / NTB Scanpix
JEVNT: Det ble nok en gang en tett spurt, men nok en gang ble det også seier til Caleb Ewan. Foto: AFP PHOTO / David Mariuz / NTB Scanpix Vis mer

(procycling.no):Den sjette og avsluttende etappen av Tour Down Under endte i en massespurt inne i Adelaide, og publikum fikk se en ny duell mellom Peter Sagan og Caleb Ewan.

Daryl Impey førte an inn på oppløpet for Ewan, men et sugende opptrekk fra Rüdiger Sellig førte Sagan og Ewan side om side på de siste 200 meterne.

I en tett spurt var det nok en gang den lille australieren som var best. 22-åringen tok med det sin fjerde etappeseier i rittet, og må virkelig sies å ha dominert massespurtene.

– Jeg kan ikke helt tro det. Med nivået på spurterne som er her ... Selv om Sagan kanskje ikke er i sin beste form, er det alltid vanskelig å slå ham. Han er den beste rytteren i verden, så jeg er veldig fornøyd med prestasjonene mine, sier Ewan i et seiersintervju til arrangørens Twitter-konto.

Sagan ble nummer to, mens tredjeplassen gikk til Marko Kump.

Sammenlagtseier til Porte

I sammendraget var lite man kunne gjøre med suverene Richie Porte, som vant rittet for første gang. BMC-rytteren vant de to øvrige etappene i rittet.

Dermed ble det også australsk etappeseier på samtlige etapper, samt sammenlagtseier, noe som også skjedde i 2002 og 2016.

Det var på forhånd knyttet spenning til om de to innlagte spurtene med bonussekunder ville gjøre endringer i sammendraget. Esteban Chaves lå på andreplass før etappen, med tre sekunder ned til Nathan Haas, som igjen hadde tre sekunder ned til Jay McCarthy.

Feltet kom samlet til den første mellomspurten, og i et strålende lagsamarbeid mellom McCarthy og Sagan, tok McCarthy de tre sekundene som var tilgjengelig.

Haas ble kun nummer fire i spurten, og dermed rykket McCarthy opp på tredjeplass i sammendraget. På samme tid, men med bedre plassiffer.

Rolig norsk dag

De tre norske deltakerne i rittet, Odd Christian Eiking, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen, markerte seg ikke i stor grad på den 90 kilometer lange etappen, som ble kjørt som et kriteriumsritt, med 20 runder à 4,5 kilometer.

Feltet hadde god kontroll på de forskjellige bruddforsøkene underveis, men Richie Porte måtte se at Thomas De Gendt snek til seg tre klatrepoeng på etappen.

Med de poengene endte han opp på 35 poeng, tre mer enn Portes 32, og vant derfor klatrekonkurransen.

Topp ti på etappen:
1. Caleb Ewan (Orica-Scott)
2. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe)
3. Marko Kump (UAE Abu Dhabi)
4. Danny van Poppel (Team Sky)
5. Sean de Bie (Lotto Soudal)
6. Lorrenzo Manzin (FDJ)
7. Koen de Kort (Trek-Segafredo)
8. Jasha Sütterlin (Movistar Team)
9. Nathan Haas (Dimension Data)
10. Jay McCarthy (Bora-Hansgrohe)

Topp ti sammenlagt:
1. Richie Porte (BMC)
2. Esteban Chaves (Orica-Scott) + 48
3. Jay McCarthy (Bora-Hansgrohe) + 51
4. Nathan Haas (Dimension Data) s.t.
5. Diego Ulissi (UAE Abu Dhabi) + 59
6. Rohan Dennis (BMC Racing Team) + 1'02
7. Rafael Valls (Lotto Soudal) s.t.
8. Robert Gesink (Team LottoNL-Jumbo) s.t.
9. Wilco Kelderman (Team Sunweb) s.t.
10. Jhonatan Restrepo (Team Katusha-Alpecin) + 1'04

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media