EN FRI MANN. Tidligere administrerende Juventus-direktør Luciano Moggi ble tirsdag en fri mann. Han har hatt en dom på to år og fire måneder i fengsel hengende over seg i ni år. Foto: AP.
EN FRI MANN. Tidligere administrerende Juventus-direktør Luciano Moggi ble tirsdag en fri mann. Han har hatt en dom på to år og fire måneder i fengsel hengende over seg i ni år. Foto: AP.Vis mer

Ex-Juventus-boss slapp unna fengsel etter ni år

Var tiltalt for kampfiksing i Calciopoli-skandalen.

(Dagbladet): Juventus ble svertet og brakt ned i skam etter at laget ble dømt for kampfiksing og betalte dommere etter sesongene 2004 og 2005.

Klubben ble italienske seriemester i begge sesongene. Men ble siden fratatt begge titlene.

Tidlig tirsdag morgen ble tidligere administrerende direktør Luciano Moggi frikjent for to av anklagene om bedrageri i den såkalte Calciopoli-skandalen, skriver www.goal.com.

Moggi ble dømt til fengsel i to år og fire måneder for bedrageri og konspirasjoner for ni år siden.

Konspirasjonsanklagen slapp han ut av på grunn av at foreldelsesfristen var overskredet.

Luciano Moggi har tatt saken gjennom alle rettsinstanser, helt til italiensk høyesterett. Som i går endelig gjorde Moggi til en fri mann etter han har hatt dommen hengende over seg siden 2006.

Rystet fotballen Calciopoli-skandalen rystet italiensk og internasjonal fotball og kastet mørke skygger også over det italienske landslaget.

Juventus ble dømt til å rykke ned i Serie B og ble fratatt to mestertitler i Serie A.

Det medførte også at stjerner som Zlatan Ibrahimovic og Fabio Cannavaro forsvant fra klubben.

Moggi ble ansett som hjernen bak konspirasjoner og et nettverk inn til ofisielle personer som tegnet avtaler med fotballdommere til aktuelle kamper.

Dommerne var i følge anklagen i 2006 blitt anvendt for å fikse kamper til fordel for Juventus.

Anklaget for trusler   Moggi var også anklaget for å ha benyttet seg av ulovlige metoder og trusler i transfermarkedet. Han var også anklaget for å ha kommunisert privat med dommere og offisielle personer i italiensk fotball.

Moggi ble frikjent på alle disse punktene.

- Det har tatt ni år å bevise at alt foregikk som det skulle, og at valget av dommere til kampene også ble foretatt på riktig måte. Denne rettsaken har vært underlig. Det har vært en ubehagelig tid. Og nå har den endt opp i ingenting, sa 77-årige Luciano Moggi, i følge goal.com.

To av de tre tiltalte fotballdommerne ble frikjent i går. Mens en tredje dommer fikk sin anke på ti måneders fengsel forkastet.

Saksøker Nå er det Juventus sin tur. Klubben saksøker det italienske fotballforbundet FIGC for hele 443 millioner euro for ødelagt omdømme og tapte inntekter.