Exit Liverpool

John Arne Riise og Liverpool hentet inn 0- 3 mot Basel i andre omgang, men fikk ikke det siste avgjørende målet som ville gitt videre avansement.

Dermed er en av årets store fotballbomber et faktum:

Den engelske serielederen er ute av Champions League. Og det smerter ikke mindre at overmennene kommer fra fotballdvergen Sveits. Basel er det første sveitsiske laget som har gått videre til andre runde i Champions League.

Hjemmelaget tok en overraskende ledelse da Julio Hernan Rossi satte inn et innlegg fra venstre allerede i kampens andre minutt - etter at John Arne Riise sviktet i markeringen av sin mann. I løpet av en halv time hadde Basel scoret to til, og Liverpool-spillerne var sjokkskadde.

- Uheldige

- Vi var uheldige som slapp inn tre mål, for de hadde bare tre ordentlige sjanser. Det siste målet burde vært unngått, men jeg tror vi mistet fokus etter det tidlige målet, sier Liverpool-manager Gerard Houllier.

I andre omgang så engelskmennene ut som et helt annet lag. Et kvarter ut i omgangen smelte Danny Murphy inn en markkryper fra 16 meter. Fire minutter seinere flikket innbytter Milan Baros ballen elegant til Vladimir Smicer, som skled ballen i mål.

Owen-straffe

Med over en halv omgang igjen øynet bortefansen håp, og i 85. minutt fikk Liverpool uttelling for presset:

Michael Owen fikk straffe og scoret selv sikkert fra 11-metersmerket. Men nærmere kom ikke Liverpool, som måtte vinne for å avansere til neste runde i Champions League.

- Da Michael scoret, trodde jeg det bare kunne bli én vinner. Det er kjedelig at vi ikke klarte å få det siste målet - dette kunne blitt en stor kveld for oss, sier en skuffet Houllier.

Tross den tunge exiten fra Fotball-Europas største lekestue nektet den mektige Liverpool-sjefen å kritisere egne spillere. Han var snarere imponert.

- Jeg er imponert over innsatsen og sjelen i laget etter pause. Spillerne gjorde alt de kunne. Jeg håper vi vil få igjen for det i framtida. Husk at laget fortsatt er ungt, sier Houllier.

<B>VOND DAG PÅ JOBB: Basels angriper Julio Hernan Rossi putter sveitsernes første mål bak Liverpoolkeeper Jerzy Dudek. John Arne Riise kan ikke gjøre annet enn å fortvile.