FLORØ  20100529. Ezinne Okparaebo etter 100m kvinner under friidrettsfestivalen i Florø lørdag ettermiddag.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FLORØ 20100529. Ezinne Okparaebo etter 100m kvinner under friidrettsfestivalen i Florø lørdag ettermiddag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Ezinne åpner for 200 meteren i EM

- Kommer an på hvordan det går i sesongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Ezinne Okparaebo satser maksimalt på 100 meteren i år, men sier til NTB at hun fortsatt holder døra på gløtt for også å løpe 200 meteren i EM.

- Jeg kommer til å legge opp hele sesongen mot 100 meteren i EM, men selv om det ikke er så veldig sannsynlig, så stenger jeg ikke helt for muligheten til å løpe 200 meteren der også. Det kommer an på hvordan det går i sesongen, både med tanke på prestasjoner og det rent helsemessige, sier Norges raskeste kvinne til NTB.

Hun løp under den norske rekorden i Florø lørdag, men litt for mye medvind gjorde at 11,24 ikke kunne godkjennes som rekord.

I fjor løp hun på råsterke 11,12 i Florø, men også da hadde hun for mye vind i ryggen.

Derfor står hennes 11,29 fra i fjor fortsatt som norsk rekord.

- Det var litt for kaldt forrige gang jeg løp på Bislett, men i år ser det ut til at både været og temperaturen skal bli veldig bra. Derfor satser jeg på ny personlig rekord, og dersom jeg klarer det, ja, da blir det norsk rekord også, smiler Okparaebo til NTB.

Etter Bislett Games fredag er det lag-EM i Bergen 19. og 20. juni som blir neste store oppgave.

- Jeg ser fram til Bergen, og jeg gleder meg til 100 meteren der. Det er hoveddistansen min. Dersom jeg blir bedt om også å løpe 200 meter i Bergen får jeg vurdere det i samarbeid med treneren min og sportssjefen i forbundet. Du skal ikke se bort fra at jeg kommer til å løpe begge, men det er ikke bare meg som bestemmer det, sier Okparaebo.

På Bislett fredag møter hun svenskene Emma Reinås, Lena Berntsson og Jenny Kallur samt Mari Gilde Brubakk og Ida Bakke Hansen. Det bør ende med en klar Okparaebo-seier.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer