UT I SEMIEN: Ezinne Okparaebo har hatt et godt VM, blant annet med norske rekord, men gikk ut i semifinalen i ettermiddag, norsk tid. Foto: Bjørn Langsem
UT I SEMIEN: Ezinne Okparaebo har hatt et godt VM, blant annet med norske rekord, men gikk ut i semifinalen i ettermiddag, norsk tid. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Ezinne dropper ferien for å konkurrere

Røk ut av VM, men er gira på å løpe mer i høst.

DAEGU/OSLO (Dagbladet): Ezinne Okparaebo klarte ikke helt å følge opp kjempeløpet fra innledningsheatet i sterk motvind i Daegu i dag, og ble slått ut i semifinalen på 100 meter.

Den norske jenta fikk en veldig bra start, og ledet etter 40 meter, men mistet noe av farten mot slutten av løpet.

- Den første delen var i hvert fall bra. Alt i alt kan jeg ikke være misfornøyd med hva jeg har prestert i dette mesterskapet. I framtida har jeg selvfølgelig som mål å lede hele veien, men man må bare ta dette steg for steg. Det ser lyst ut, jeg er i utvikling, sier Oslo-jenta til norsk presse.

- Blir aldri perfekt
En fjerdeplass på 11,48 er likevel sterkt, i en VM-semifinale der seks av jentene har løpt fortere denne sesongen, enn Okparaebo har klart.

23-åringen er uansett fornøyd.

- Mesterskapet har vært bra hele veien. Jeg har gledet meg til løpene underveis, og ikke vært så nervøs som jeg pleier å være, sier hun og legger til:

- Hvis man gjør det man elsker og hvis man trives med det, så kan man nå virkelig langt. Det blir aldri perfekt. Man kan sikte mot perfeksjon, og da blir det i hvert fall veldig bra.

Jamaicanske Kerron Stewart vant semifinaleheatet på 11,27. De to beste tidene i tillegg til de to beste i hvert heat, gikk til finale.

Dropper ferieplaner
Ezinne Okparaebo gråt av glede etter innledningsheatet i går, der hun satte ny norsk rekord på 11,21, og sikret en semifinaleplass.

Hun hadde egentlig planer om å ta ferie etter VM, men er så gira på å løpe mer, at den planen sannsynligvis må endres.

- Jeg skulle ta ferie etter mesterskapet, men jeg tror jeg må løpe flere løp. Jeg er så gira nå. Jeg kjenner at jeg er i superform, sier hun.

Hun vet imidlertid ikke hvilke stevner hun kommer til å stille opp i de nærmeste ukene, men skal sette seg ned med sin personlige trener Leif Olav Alnes for å gå gjennom dette etter VM.

• Amerikanske Carmelita Jeter (11,02) og jamaicanske Shelly-Ann Fraser (11,03) fikk de raskeste tidene i semifinalene.